jprkna napisał:
Tak jsem s toho celkem přešlej.
Myslel jsem si, že si koupím něco víc, něco pěknýho a dobrýho, ale s diskuse to už tak nevidím.Momentálně jezdím s Ford Focus 1.6 80 kW, 2006, jsem s ním naprosto spokojenej a měním ho jen kvůli tomu že není nejmladší, tak jsem si řikal že si udělam radost a koupím si něco "víc".Už to moc nevidím.Mohu se zeptat jinak? Doporučili by jste jiné auto ?Jezdím denně do práce cca. 6 km. 5x do měsíce 300 km. Toto jezdím pravidleně + samozřejmě něco "soukromě". Potřebuji také něco "aby trochu reprezentovalo" ... proto prakticky přemýšlím o Audi.Nemáte nějaký tip?Další variantou je to, překnousnout Vámi napsané nedostatky a prostě opravovat a servisovat.... :)
Vidím 2 aspekty, které je třeba zvážit.
1) na 20 tkm/rok s převahou krátkých jízd je diesel otázkou
2) na druhou stranu 3 roky starý diesel s rozumnou údržbou by tento režim mohl 6 let zvládnout
6 let znamená 120 tkm (úspora na palivu cca 70 tisíc) a většina km je v tom dálkovém režimu, čili při štěstí na počátku by to mohlo vyjít.
Jo a Mondeo, Superb nebo Passat vnímám jako auta s obdobnou "prestiží" a jeden pohled na skla prozradí o reprezentativním autě úplně všechno... ale beru, že tohle už je pohled člověka, co se tím zabývá. Rok výroby na skle kontroluji u každého auta, kterým jedu nebo mi někdo ukazuje a pak hodnotím, v jakém je stavu. A mám-li být upřímný, tak 3 roky staré naftové Superby (vozí nás tím smluvní dopravce na letiště), které mají najeto 150 tkm mě moc nepřesvědčily (motor má nějaké rezonanční pásmo, kde ho našeptávač radí udržovat, to měly všechny a jeden co měl xenony, svítil, jak bludička, jak moje 13 let staré auto, než jsem vyměnil výbojky).
Z uvedeného výběru se mi nejvíce líbí Volvo, právě pro ten dědkovský podvozek na dlouhé trasy. Taky si myslím, že o něj mezi zloději je z uvedených nejmenší zájem.