Ahoj všem! Jako za chvíli maturující kluk se (skoro) řidičákem na krku přirozeně přemýšlím o svým prvním autě, a jelikož nejsem vůbec v oboru a táta by mi nejradši roztřískal rypák, když slyší, že si chci koupit něco ojetého za našetřené peníze, rozhodl jsem se, že se obrátím tady na vás.
Úvodem je třeba říct, že je pro mě auto designový prvek a vrcholem mých znalostí je to, že by auto mělo mít alespoň 4 kola a 1 motor. Vzhledem k tomu doufám, že budete tolerantní vůči mé blbosti a (možná) nereálným představám.
Teď už tedy věcně. Mám našetřeno zhruba 75 000 Kč, ale počítám, že do doby, než budu auto skutečně pořizovat už budu v zaměstnání a tedy bych dokázal uškudlit nějakých těch 100 000 Kč.
Mým snem vždycky bylo mít Volvo S60/S80 z let 2000-2006 a díval jsem se, že se takové kousky dají za tyhle peníze sehnat. Ale upřímně netuším, jestli za takovou cenu nekoupím spíš starost, než radost. Najeté mají většinou kolem 100 až 200 tis. což nevím, jestli je hodně, nebo málo. Další věcí je, že nevím, jakou poruchovost mívají Volva z tohohle období nebo všeobecně auta tohohle věku.
Myslíte si, že je to dobrý nápad, jít do něčeho takového? Nebo byste se drželi při zemi? Pokud ano, co byste mi doporučili na zaježdění s takovým rozpočtem?
Měl jsem vždy za to, že Volva byla skvělá a bezpečná auta včetně vyšších tříd, jen nikdy nebyla tak v "kurzu", což mi vyhovuje.
Díky moc!
Tony