Sobota 08.07.2017 20:03,
Volit Passata nebo raději A4
Ač jsem majitelem Superbu, v nejlepší výbavě a v motorizaci 2.0 TDI CR 4x4 DSG, který pro mě má svoje určité kouzlo, tak bych volil Passata nebo A4. Superb ma horší podvozek, je hůře odhlučněn (hlavně od podvozku - kol), postrádá některou výbavu oproti konkurentům, a to nemluvím o zpracování detailů v interiéru - sedačky, použité koberce, orámování oken zevnitř, atd..
Převodovku bych volil již manuální, byť mám rád automaty, ale ta DSG převodovka nic moc, rychle řadí, ale to je vše. Dále bych nechtěl již pohon 4x4 pokud jej vyloženě nepotřebujete, auto je pozorovatelné hlučnější než předokolka. Vyhnul bych se provedení s panoramatickou střechou, omezena pevnost karoserie, kroutí se to, hlídat odtoky, aby se to neucpalo, někdy poklepává v interiéru. Dále kola R18 omezený komfort jízdy, hlučné nápravy. Volit u nafty výkonnější variantu, jinak to nejede. Sám jsem musel chipovat, teď konečně to trochu jede - dost tu dynamiku ovlivňuje hmotnost, v mém případě 1,8tuny.
Prostě Superb vypadá dobře, má největší kufr, většinou je hezky vybaven, ale pro mě ztrácí na daleko důležitějších místech. Kdybych vybíral dnes, volil bych zřejmě Audi A4 Avant s 2.0 TDI.
Myslím si, že servisně bude tato trojice podobná... (neservisuji v aut. servisu, nemám k nim důvěru)
...ještě, když Superba, tak ročník 2011-2012 - je nejlépe vychytaný, Passata po facelift, to samé A4.
reagować