0
powrót

diskuze k tématu: VW Golf 3 Variant

kategorie zaszeregowania tematu: německá vozidla
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 30.07.2007 05:26, fujky
ježišmaria, zas auto té teplomilské značky. Ke všemu f ropě a zase 130 tkm, jak si toto můžete koupit - fuj
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 30.07.2007 06:06, VW TDI
Obávám se, že auto které se na volnoběh celé klepe, má špatný servo, výfuky, atd. má najeto tak třikrát tolik než udáváte.
Svědčí o tom i ty špatné zimní starty.
Prostě zase jeden člověk co koupil polovrak, co se schovává za nálepkou VW TDI. Bohužel takových aut je v bazarech mraky a prodávající spoléhají na dobrou pověst značky.
Docela by mě zajímalo kolik auto stálo. Asi bychom se ale nestačili divit.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 30.07.2007 06:38, RE: VW TDI
anonym napisał:
Obávám se, že auto které se na volnoběh celé klepe, má špatný servo, výfuky, atd. má najeto tak třikrát tolik než udáváte.
Svědčí o tom i ty špatné zimní starty.
Prostě zase jeden člověk co koupil polovrak, co se schovává za nálepkou VW TDI. Bohužel takových aut je v bazarech mraky a prodávající spoléhají na dobrou pověst značky.
Docela by mě zajímalo kolik auto stálo. Asi bychom se ale nestačili divit.
Vždyť to na začátku uvádí – 120 tis. KČ.
Já by jsem na takovém autě okamžitě dal vyměnit rozvody, když je tam ozubený řemen. Vibrace ? – všechno co se točí, (napr.: příliš nízké otáčky volnoběhu, možno jenom stalá vodící nebo napínací kladka- ale to by bylo jemné vibrovaní o vyšší frekvenci.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 30.07.2007 09:35, RE: VW TDI
anonym napisał:
Vždyť to na začátku uvádí – 120 tis. KČ.
Já by jsem na takovém autě okamžitě dal vyměnit rozvody, když je tam ozubený řemen. Vibrace ? – všechno co se točí, (napr.: příliš nízké otáčky volnoběhu, možno jenom stalá vodící nebo napínací kladka- ale to by bylo jemné vibrovaní o vyšší frekvenci.
Traktor zůstane traktorem.Nebyl by lepší benzín v té mazdě kde motor na volnoběh skoro neslyšíte?zejména když tak málo najedete...
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 30.07.2007 11:53, petrt
Tohle je jasnej příklad toho jak vzniká špatná pověst aut- někdo koupí auto na konci životnosti a pak do toho sype prachy. To je normální stavu každé značky. Ale protože si tan dotyčný bláhově myslí žš to má po 10 a více letech najeto jen 130t km tak už to v jeho očích je křáp. A ono je to právě naopak - má najeto třeba i 500t a na to vypadá a jezdí furt slušně. A to neni jen u vw.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 30.07.2007 12:18,
Jestli se ti to klepe jenom na volnoběh, tak stačí vyměnit silentbloky ( oprava cca 5000 kč)
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 30.07.2007 15:43, RE: petrt
anonym napisał:
Tohle je jasnej příklad toho jak vzniká špatná pověst aut- někdo koupí auto na konci životnosti a pak do toho sype prachy. To je normální stavu každé značky. Ale protože si tan dotyčný bláhově myslí žš to má po 10 a více letech najeto jen 130t km tak už to v jeho očích je křáp. A ono je to právě naopak - má najeto třeba i 500t a na to vypadá a jezdí furt slušně. A to neni jen u vw.
Také bych řekl že to má mnohem více najeto,odhaduji,že tak 300 000 je reálka
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 30.07.2007 17:12, tdi
Ja viem prečo to celým autom otriasa. Lebo je to té dé í ;-D
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 30.07.2007 17:19, RE: tdi
gld napisał:
Ja viem prečo to celým autom otriasa. Lebo je to té dé í ;-D
No, tak to je moudro. Ne, že bych byl zastáncem nafty, ale máme TDI z koncernu v práci několik, jezdím s nimi často a mohu zodpovědně říci, že při najetých 200 tis. km se neklepe žádné z těch aut. Ale sousedi Ukrajinci jezdí takovým chatrným Ventem po taxíkáři a to se klepe tak, že je to vidět už z dálky. Není to tedy spíš tím, že to auto má najeto mnohem více...? Vláďa
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 30.07.2007 18:48, RE: petrt
anonym napisał:
Také bych řekl že to má mnohem více najeto,odhaduji,že tak 300 000 je reálka
Jestli někdo věří že 10 let starej naftovej kombik má 130t km tak je pěknej naivka. Tim netvrdim že to auto bude po 300t na odpis, ale už bude stát nějaké peníze na udržbu. Kolikrát pak vyjde levněji provoz třeba nějaké starší V6 s řetězem. Sice žere víc, ale vlastně jen měníš olej,. Žádná váha, turbo ani disel čerpadlo.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 30.07.2007 20:21, RE: petrt
anonym napisał:
Jestli někdo věří že 10 let starej naftovej kombik má 130t km tak je pěknej naivka. Tim netvrdim že to auto bude po 300t na odpis, ale už bude stát nějaké peníze na udržbu. Kolikrát pak vyjde levněji provoz třeba nějaké starší V6 s řetězem. Sice žere víc, ale vlastně jen měníš olej,. Žádná váha, turbo ani disel čerpadlo.
Moje řeč.....
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 30.07.2007 20:46, 10 let a pouze 120 000 km?
Základní problém je v tom, že jste koupil auto z evidentně větší porcí km, než bylo na tachometru. Průměrný řidič v ČR najede v autě typu Golf s benzínovým motorem cca. 15 000 km. V SRN, odkud bylo auto pravděpodobně dovezeno je to ale 20 000 km. U TDI motorů se předpokládá o 70 - 100% větší množství. Tzn, že po 10 letech musí mít Golf najeto 200´000 - 300 000 km. To pak odpovídá i investicím, které jste do Golfa vložil. Kupoval jsem 7-letou Octavii (TDI 66kW) a měla najeto 200 000, ale měla věrohodně vyplněnou servisku a proto jsem jí koupil.
Lidé v ČR se bojí kupovat auta s uvedenými km na tachometru nad 100 000 km. Když se podíváte na inzeráty v Německu (www.scout24.de) apod. zjistíte, že nad 6 let nenajdete auto, které má pod 100 000 km.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 30.07.2007 22:08, RE: 10 let a pouze 120 000 km?
anonym napisał:
Základní problém je v tom, že jste koupil auto z evidentně větší porcí km, než bylo na tachometru. Průměrný řidič v ČR najede v autě typu Golf s benzínovým motorem cca. 15 000 km. V SRN, odkud bylo auto pravděpodobně dovezeno je to ale 20 000 km. U TDI motorů se předpokládá o 70 - 100% větší množství. Tzn, že po 10 letech musí mít Golf najeto 200´000 - 300 000 km. To pak odpovídá i investicím, které jste do Golfa vložil. Kupoval jsem 7-letou Octavii (TDI 66kW) a měla najeto 200 000, ale měla věr...
hromada najetých km na tomhle autu a ktomu ještě VW....Nová mazda 3 by byla lepší..
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 30.07.2007 22:31, RE: 10 let a pouze 120 000 km?
anonym napisał:
Základní problém je v tom, že jste koupil auto z evidentně větší porcí km, než bylo na tachometru. Průměrný řidič v ČR najede v autě typu Golf s benzínovým motorem cca. 15 000 km. V SRN, odkud bylo auto pravděpodobně dovezeno je to ale 20 000 km. U TDI motorů se předpokládá o 70 - 100% větší množství. Tzn, že po 10 letech musí mít Golf najeto 200´000 - 300 000 km. To pak odpovídá i investicím, které jste do Golfa vložil. Kupoval jsem 7-letou Octavii (TDI 66kW) a měla najeto 200 000, ale měla věr...
Proc myslite, ze benzinovy golf jezdi prumerne 15 tis km rocne? Ja bych rekl, ze je spousta benzinovych aut, co jezdi pod 10 rocne. Samozrejmne naftaky ne, ale co si ma koupit clovek, na dojizdeni do prace? Nebo druhe auto do rodiny, nebo proste auto pro mlady par, ja si nemyslim, ze se na benzin da uplatnovat podobna taktika jako na naftu, kde se rika, ze jezdi okolo 20 - 30 rocne. Benzin muze taky jezdit klidne 20 - 30 rocne, ale stejne tak muze jezdit klidne 5 - 10 rocne. Uvedu priklad za vsechny, s pritelkou mame Punto, nez jsem jel do Anglie tak jsem casto jezdili Praha Pardubice do skoly, plus nejake dalsi jizdy po Praze a pak obcas vikendy na chatu, a rocni prumer nam vychazi 12 rocne, ale kdo nejezdi casto za Prahu, takl klidne najede jen okolo tech 8 tis. Kazdy rika, kdyz najedes malo km kup si beninove auto, kdyz nekdo koupi benzinove auto, tak mu stejne vsichni reknete, ze to auto jezdlo 15 tis rocne, tak to rovnou muzu vzit toho naftaka :)
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 31.07.2007 00:01, RE: 10 let a pouze 120 000 km?
mufik.martin napisał:
Proc myslite, ze benzinovy golf jezdi prumerne 15 tis km rocne? Ja bych rekl, ze je spousta benzinovych aut, co jezdi pod 10 rocne. Samozrejmne naftaky ne, ale co si ma koupit clovek, na dojizdeni do prace? Nebo druhe auto do rodiny, nebo proste auto pro mlady par, ja si nemyslim, ze se na benzin da uplatnovat podobna taktika jako na naftu, kde se rika, ze jezdi okolo 20 - 30 rocne. Benzin muze taky jezdit klidne 20 - 30 rocne, ale stejne tak muze jezdit klidne 5 - 10 rocne. Uvedu priklad za vse...
Vycházel jsem z praxe, který ohodnocují auta u Eurotax. Předpokládají, že auto typu Astra/Golf najedou ročně tento počet. Má li auto najeto méně, cena jde nahoru, naopak dolů. Šlo mi spíše o to, aby byli kupci aut trochu reálnější, když kupují auto . Koupit například VW Passat s TDI po 10 letech se 120 000 km je velmi malá pravděpodobnost, ale na v našich bazarech se jimi jenom hemží. (A to se vůbec nejedná pouze o VW) Pak tito "šťastní" kupci se nestačí divit a investují a investují. Pak popisují své zkušenosti, které často ovlivněny tímto omylem.
Jsem toho názoru, že tento stav je z dob éry Škody 1000/100 - 105/120, kdy po 100 000 km se často dělala GO motoru. A pak se přetáčelo a přetáčelo. A dnes už dost zbytečně. Než se tento stav změní, uplyne ještě dost vody. Ach jo....
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 03.08.2007 08:23, serviska sa oplati
je to presne o mentalite ludi, pre manželku som kupil VW Golf III 1,9 TDI najazdene mal 182 000km rok vyroby 1998 vyplnena servisná knižka teraz asi po 9 mesiacoch uživanie je počet km 205 000 a nemožem sa stažovat bezproblemove auto, vymenil som len olej, filter a nove brzdy pre istotu, a cena bola 110 000kč , takže radšej viac km a servisku ako malo km bez servisky
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 16.08.2007 13:22, RE: 10 let a pouze 120 000 km?
anonym napisał:
Bohužel najeté km se neprojeví nejvíc na motoru, ale na všem ostatním, takže koupit vědomě auto s 250 t taky není 2x chytré
reagować

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.