lukas84 napisał:
Dobrý den,rád bych vyměnil svého golfa IV 1.6 74kw r.v 98, za bud Golf V nebo Focus II nebo nějakého japonce např Civic.Denní ježdení kolem 30-40km plus vylety takže cca 15tis km,takže 100% benzín,nákup auta určitě ze zahraničí do 150tis kč.Jde mi hlavně o spolehlivost,dobrou antikorozní ochranu,nepreferuji žádnou extra vybavu a aby vykonově a spotřebově aspon odpovídalo VW golf IV 1.6 100HP. Hodně se mi líbí Civic 1.8 103kw,který je asi opravdu nejlepší atmosferický benzínový motor,ale zase na druhou stranu,mám strach z dražších náhradních dílu a horšího neautorizovaného servisu,kde vw nebo ford umí opravit každej slušnej mechanik na vesnici a spoustu náhradních dílu z vrakovišt nebo druhovýroby.Prosím o vaše rady popr. jiné varianty,díky moc Lukas
Snad jsem to pochopil správně a váháte nad Golfem 5, Focusem 2, a Civicem UFO 1. Golf 5 byl oproti čtyřce pro mě zklamáním, hlavně že šel celkovou kvalitou dolů, hlavně první ročníky dnes celkem hnijí, motor snad zase jedině tu 1,6i (rozvody řemenem), Focus 2 s 1,6 (rozvody řemenem) není špatný, ale protikorozní úpravou je na úrovni Golfu 5, takže dle mě, taky žádný zázrak. Civic má určitě nejpovedenější motor s řetězem, zbytek je na úrovni konkurentů. Za ty peníze by ale mohl být Golf 6 (s tou samou 1,6), ten šel kvalitou výrazně nahoru, jak kastle tak interiéru. Do toho bych asi šel