0
powrót

diskuze k tématu: Toyota Yaris nebo Kia Ceed? Případně Golf?

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit
vuhvuh
ilość wystąpień9
data registracji29.05.2020
Niedziela 06.10.2024 13:56, Toyota Yaris nebo Kia Ceed? Případně Golf?
Hledám pro sebe ojeté auto a koukám primárně na Toyotu Yaris nebo Kia Ceed.
Aktuálně mám Yaris r.v.2003, 1.00 motor a no na technické v lednu mi řekli že ty dva roky ještě a pak už by to dal pryč, rezne to.
Chtěla bych samozřejmě něco lepšího, jestli Yaris tak určitě ne 1.00, to zrychlení není prostě žádný, čemuž se není divit
Myslím že Kia je asi lepší auto, ale zase bych řekla že Yaris je držák. Já s tím autem neměla za 4,5roku, co ho mám ani jeden problém. Jen bych chtěla auto trochu rychlejší už no.
Koukám cenově na 70-100k cca, takže jsou to roky výroby třeba 2009-2011 nic staršího nechci.
Koukám i na Volkswagen golf vim, že je to jiný auto než Yaris ale můj Yaris má najeto na to stáří jen 166k (já ujedu tak 6k ročně, zatím využívám primárně na jízdy Praha-ústí nad Labem jednou za tři týdny případně menší vzdálenosti pod), ale chtěla bych novější auto, s tím mým se bojím vyjet například za hranice bych to s ním nelajsla, takže takto.
Co byste doporučili? Samozřejmě je to i auto od auta v jakém je zrovna stavu, ještě místo Yaris je i Auris, ale primárně koukám na tyto tři, jak jsem psala a ještě možná seat Leon 1.9?
Díky za názory
reagować
KoobaS
ilość wystąpień1042
data registracji23.04.2014
Poniedziałek 07.10.2024 10:17, RE: Toyota Yaris nebo Kia Ceed? Případně Golf?
cytat:
reakce na: vuhvuh, 06.10.2024 13:56 (Hledám pro sebe ojeté auto a k ...)

Při rozpočtu 70-100kkč bych se raději vykašlal na koncernová auta - tedy VW, Seat, Škoda. Z benzínových motorizací nemají co nabídnout. "Legendární" 1,9 tdi bude zbytečně drahá a z dnešního pohledu už nedává smysl. Auta s ní jsou stará, přeceňovaná a velmi ojetá.
Vzhledem k těm cestám Praha - Ústí bych hledal auta v segmentu Nižší střední třídy, tedy velikost Ceed, Golf, Megane, Focus, Corrola, Auris apod.
Vzhledem k rozpočtu bych volil spíš benzínový motor - pro jeho jednoduchost. Objem 1,6 litru u těchto aut nabídne dostatek výkonu s přijatelnou spotřebou.
Můj osobní tip by byl Renault Mégane II. generace z posledních let výroby s motorem 1,6 benzín. Auto má nadstandardní odolnosti proti korozi a robustní a spolehlivou mechaniku. Pozlobí věcmi, tkeré lze dnes celkem snadno řešit, jako odcházející stahovačky oken případně čtečky karet. Zachovalý kus lze najít za cca 50kkč, takže zbyde dost peněz na ponákupní servis.
Do těch 100kkč lze najít i novější, 3. generaci. To ale budou značně ojetá a ne moc servisovaná auta...
reagować
vuhvuh
ilość wystąpień9
Poniedziałek 07.10.2024 10:25, RE: RE: Toyota Yaris nebo Kia Ceed? Případně Golf?
cytat:
reakce na: KoobaS, 07.10.2024 10:17 (Při rozpočtu 70-100kkč bych se ...)

děkuji za reakci no ač autům tolik moc nerozumím myslím že Renault není moc dobré auto, tak na to jsem upřímně nekoukala, to mi přišel lepší ten Yaris případně Auris. Nebo ne?
reagować
KoobaS
ilość wystąpień1042
data registracji23.04.2014
Poniedziałek 07.10.2024 11:28, RE: RE: RE: Toyota Yaris nebo Kia Ceed? Případně Golf?
cytat:
reakce na: vuhvuh, 07.10.2024 10:25 (děkuji za reakci no ač autům t ...)

No jak se to vezme.
Renault má špatnou pověst. Podle mě neprávem, ale to je v tomto tématu zbytečná debata. Díky té horší pověsti mají ojetiny nižší cenu. Megany druhé i třetí generace jsou dobrá auta. Motory 1,6 od Renaultu jsou taky skvělé.
Toyota má dobrou pověst, a myslím že zaslouženě. To tlačí ceny aut nahoru. Motory od toyoty jsou bezpochyby dobré, zbytek auta podle mě taky.
Kdybychom se bavili o tom, jestli je lepší volbou koupit za stejné peníze ve špičkovém stavu stejně starý Megane, nebo Auris, asi bych doporučil ten Auris.
Bavíme se ale o tom, jaké auto lze koupit za relativně skromnou sumu peněz - a tam si myslím, že vyhrává Renault. Za stejné peníze pořídíte auto, které bude v lepším stavu.
reagować
vuhvuh
ilość wystąpień9
Poniedziałek 07.10.2024 12:04, RE: RE: RE: RE: Toyota Yaris nebo Kia Ceed? Případně Golf?
cytat:
reakce na: KoobaS, 07.10.2024 11:28 (No jak se to vezme.Renault má ...)

rozumím jak to myslíte no mě se líbí už víc Yaris než Auris, u Aurise se mi nelíbí jak je vevnitř řadící páka nahoře. Ale u Yaris pak menší výběr protože hodně aut je 1.00, který už nechci.
reagować

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu

podobne samochody w ofercie:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.