Dobrý den, Yaris II. generace - benzín 1.0 - 51 kW (rok výroby 2006) má manželka od letošního března.
Auto jsme kupovali přímo u prodejce Toyoty (kde bylo koupeno jako nové a servisované), po první majitelce, s najetými 96 tis. km. Již při projížďce v bazaru mě překvapila mrštnost auta a opravdu velký vnitřní prostor (a to i vzadu), kde i já se svými 187 cm nebrnkám hlavou o strop a kolenem o palubní desku. Horší je to s velikostí zavazadlového prostoru, na větší nákupy jezdíme druhým autem...
Studený motor má po nastartování "traktorový" zvuk, po zahřátí už je to o poznání lepší. Nikde nic nevrže, nedrnčí. Spotřeba nám vychází cca 5.6 litru - manželka s autem dojíždí denně 15 km do práce, a často i po městě, žádné dálkové trasy. Jediný problém, který jsem zatím řešil, byl nefunkční zámek pátých dveří (povolené lanko, oprava svépomocí během pár minut). Měsíc po koupi jsem byl s autem na STK - prošlo jako nůž máslem, bez jediné závady. Karoserie je bez jediného smítka rzi, horší je spodek, není komplet oplastovaný tlumexem a tam, kde je jen plech je vidět povrchová koroze - časem asi necháme podvozek stříknout... Jinak, dle našeho názoru jde o povedené a stále dobře vypadající autíčko, určitě bychom ho paní doporučili.