anonym napisał:
Druhá největší japonská automobilka Nissan Motor omezila výrobu ve dvou ze čtyř domácích továren kvůli slabému prodeji doma i v Severní Americe. Značka však nedokázala upřesnit, jak dlouho bude toto omezení trvat a jakého objemu výroby se dotkne.
Podle listu Nihon Keizai byla výroba v jedné továrně snížena o 20 procent a provoz druhé byl omezen o dvě hodiny denně. Minulý měsíc klesla celosvětová produkce automobilky Nissan meziročně o 21 procent. Problémy značky dlouho nebyly známy, ale v posl...
No jo, konkurence tlači ceny dolu a pak to takhle vypadá. hledají se úspory a málokdy se to na výsledku neprojeví. Je to vidět třeba i na BMW, který mám rád, ale poslední dobou mi štve. Ceny aut klesly oproti předchozí generaci, aby auto bylo více dostupný. Já vím, pořád je pro nás drahý, ale ceny o tochu klesly. No a je to vidět v kvalitě. Palubní deska klepe, vypadá lacině. prostě to se mi nelíbí. A tak je to se všema autama. Četl jsem článek o Golfu 5, kterej se za dva roky přestane dělat a bude nahrazen šestou řadou, důvodem jsou vysoké výrobní náklady, malý zisk a taky malá poptávka po autech. No a na to já čekám. Už teď se těším, až vyjde nová řada šest, ceny ojetejch pětek klesnou a já si ji koupim. Budu vědět, že to je celkem kvalitní auto, kde se tak nehledělo na úspory jako u nástupce.