0
reklama
powrót

diskuze k tématu: Auto pro dceru - benzín do 85 tis.

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, japonská vozidla, italská vozidla, typ vozidla, osobní
Pavel x
ilość wystąpień2
data registracji07.04.2016
Piątek 08.04.2016 12:20, Auto pro dceru - benzín do 85 tis.
Zdravím,

budu pořizovat auto pro dceru a nějak nevím co jí vybrat. Auto by mělo sloužit především na jízdu po městě a párkrát do roka na nějakou tu větší vzdálenost. Určitě by to měl být benzín.
Chtěl bych za auto dát maximálně tak 85 tis. kč. Čím méně tím lépe - dcera není moc zkušená řidička.

Zaujaly mě hlavně tyto vozy: Nissan Almera, Toyota Corolla a Fiat Grande Punto. Chtěl bych něco co by bylo hlavně spolehlivé.
Nevím, ale na jaké motorizace se hlavně u těchto vozů zaměřit. Co jsem tak zkoumal tak všechny tyto vozy by se měly do rozpočtu vejít. Punto by za tu cenu bylo asi novější, ale zase se domnívám, že u japonců by byla větší spolehlivost, takže je to u mě těžké.

Předem děkuji za rady
reagować
reklama
camel
ilość wystąpień14
data registracji08.04.2016
Piątek 08.04.2016 14:41, auto pro dceru do 85000
Z těch 3 vámi uvedených bych volil asi Fiata vzhledem k tomu, že náhradní díly budou určitě levnější než na japonce. A zvážil bych i Peugota 207, který je určitě díky designu mezi ženami velmi oblíben a třeba i VW Polo, malé, svižné a spolehlivé auto.
reagować
Zdeny60
ilość wystąpień1249
data registracji08.09.2009
Piątek 08.04.2016 16:32, RE: Auto pro dceru do 85 tis.
Pavel x napisał:
Zdravím,budu pořizovat auto pro dceru a nějak nevím co jí vybrat. Auto by mělo sloužit především na jízdu po městě a párkrát do roka na nějakou tu větší vzdálenost. Určitě by to měl být benzín.Chtěl bych za auto dát maximálně tak 85 tis. kč. Čím méně tím lépe - dcera není moc zkušená řidička.Zaujaly mě hlavně tyto vozy: Nissan Almera, Toyota Corolla a Fiat Grande Punto. Chtěl bych něco co by bylo hlavně spolehlivé.Nevím, ale na jaké motorizace se hlavně u těchto vozů zaměřit. Co jsem tak zkoumal tak všechny tyto vozy by se měly do rozpočtu vejít. Punto by za tu cenu bylo asi novější, ale zase se domnívám, že u japonců by byla větší spolehlivost, takže je to u mě těžké.Předem děkuji za rady

řešil a vyřešil jsem to před 3 roky. Chtěl jsem Yarise, ale můj strop byl 60 tisíéc. za to byly vraky, shnilý a bouraný šroty. Postupně jsem zvyšoval částku a shnáěl nemožné - chtěl jsem auto od 1. majitele, koupené a servisované v ČR, nebourané a plně funkční, s klimou, prostě takové, kam bych nemusel hned nasypat 25 tisíc za nové brzdy, pneumatiky, výfuk, oleje a filtry. Nakonec jsem za 100 tisíc koupil Clio 1,2 z roku 2005 - vše splnilo adnes nelituji. K autu jsem dostal ještě 4 nové zimní gumy. Má sice pár šrámů od parkování před VŠ kolejemi, ale jinak za tři roky jen 3x olej, a loni nové přední brzdy - jinak nic. Pohoda. Auto stojí venku, jezdí se s ním všude možně, má tažné, takže odvozilo kamení na skalky, dcera s ním skáče po městě, občas jede za kamarádmkami asi 150km trasu, já s tím dokonce byl na SC u zákazbníka, když moje auto bylo v servisu (550km) a pohoda. SPotřeba do 6/100, po 12 letech (11 zim) nikde ani náznak koroze - ještě poctivý francouzký pozink. Za mě - 10*/10. Berte to jako tip, ale japonci budou po tomto období shnilé vraky.
reagować
Petr S
ilość wystąpień1250
data registracji28.11.2008
Sobota 09.04.2016 02:22, RE: Auto pro dceru do 85 tis.
Zdeny60 napisał:
Pavel x napisał:
Zdravím,budu pořizovat auto pro dceru a nějak nevím co jí vybrat. Auto by mělo sloužit především na jízdu po městě a párkrát do roka na nějakou tu větší vzdálenost. Určitě by to měl být benzín.Chtěl bych za auto dát maximálně tak 85 tis. kč. Čím méně tím lépe - dcera není moc zkušená řidička.Zaujaly mě hlavně tyto vozy: Nissan Almera, Toyota Corolla a Fiat Grande Punto. Chtěl bych něco co by bylo hlavně spolehlivé.Nevím, ale na jaké motorizace se hlavně u těchto vozů zaměřit. Co jsem tak zkoumal tak všechny tyto vozy by se měly do rozpočtu vejít. Punto by za tu cenu bylo asi novější, ale zase se domnívám, že u japonců by byla větší spolehlivost, takže je to u mě těžké.Předem děkuji za rady
řešil a vyřešil jsem to před 3 roky. Chtěl jsem Yarise, ale můj strop byl 60 tisíéc. za to byly vraky, shnilý a bouraný šroty. Postupně jsem zvyšoval částku a shnáěl nemožné - chtěl jsem auto od 1. majitele, koupené a servisované v ČR, nebourané a plně funkční, s klimou, prostě takové, kam bych nemusel hned nasypat 25 tisíc za nové brzdy, pneumatiky, výfuk, oleje a filtry. Nakonec jsem za 100 tisíc koupil Clio 1,2 z roku 2005 - vše splnilo adnes nelituji. K autu jsem dostal ještě 4 nové zimní gumy. Má sice pár šrámů od parkování před VŠ kolejemi, ale jinak za tři roky jen 3x olej, a loni nové přední brzdy - jinak nic. Pohoda. Auto stojí venku, jezdí se s ním všude možně, má tažné, takže odvozilo kamení na skalky, dcera s ním skáče po městě, občas jede za kamarádmkami asi 150km trasu, já s tím dokonce byl na SC u zákazbníka, když moje auto bylo v servisu (550km) a pohoda. SPotřeba do 6/100, po 12 letech (11 zim) nikde ani náznak koroze - ještě poctivý francouzký pozink. Za mě - 10*/10. Berte to jako tip, ale japonci budou po tomto období shnilé vraky.

citace: Chtěl jsem Yarise, ale můj strop byl 60 tisíc a byly to samý šroty... Nakonec jsem za 100 tisíc koupil Clio To jsi tu cenovou laťku slušně zvednul, skoro na dvojnásobek Není divu že to auto je v lepším stavu.

Známý před pár dny koupil Clio 1.2 benzín a za jízdy mu už 2x chcíplo. Prý podle googlu snad cívka, tedy snad nic fatálního.
reagować
BobanHTP
ilość wystąpień2404
data registracji19.08.2015
Sobota 09.04.2016 23:35, Raději novější Fiat Punto Grande :-)
Ahoj, za mě jednoznačně Fiat Punto Grande 1.2/1.4, ale opravdu bych se řídil stavem vozu
Dle mého dobře můžou posloužit i Renault Clio 1.2/1.4, Peugeot 207 1.4. VW Polo a Škoda Fábie II jsou velmi příjemná ve městě, jenže se musíte vyhnout 3-válcům 1.2, tedy HTP a s dobrými motory 1.4 je pod 100tis. kč nedostanete, navíc často s velmi chabou výbavou..
Pak je tu ješte nenápadné Suzuki Swift 1.3, kterému není co vyčítat ohledně spolehlivosti myslím..

reagować

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu
reklama

podobne samochody w ofercie:
reklama
reklama
reklama

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, wszelkie prawa zastrzeżone.