0
powrót

diskuze k tématu: Slevy na autech jdou do statisíců

kategorie zaszeregowania tematu:
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 08.01.2009 09:37,
To mi to celkem vyšlo,chtěl jsem koupit auto minulý rok,ale řešil jsem bydlení,a ted jsem se konečně dočkal, jdu si příští měsíc pro Fiestu 1.4 Titanium za 340 000 to je víc než dobrá cena:)
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 09.01.2009 12:55, RE: Taky Ford
Karel4x4 napisał:
To mi to celkem vyšlo,chtěl jsem koupit auto minulý rok,ale řešil jsem bydlení,a ted jsem se konečně dočkal, jdu si příští měsíc pro Fiestu 1.4 Titanium za 340 000 to je víc než dobrá cena:)
Bydlení jsem řešil předloni, auto bych nejradši letos, ale ta krize mi dává na prdel a musím radši myslet na zadní kolečka.
Nicméně u Forda pokukuju po Focusu 1,6 Ti-VCT a tam je to opravdu zajímavé. Loni stál 520000 letos 480000 a ted je v akci za 370000,- -takže sakumprdum bratru 150 klacků doma. To je tak lákavé až je mi líto, že to budu muset nejspíš oželet a zapít.
Navíc jsem původně uvažoval o ojetém, přece jen ztráta hodnoty nového je trýznivá, ale teď ten rpzdíl zdaleka není takový, je to fakt dilema.
Krize ať se v dupu uhryze.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 09.01.2009 17:02, RE: Taky Ford
watchtower napisał:
Bydlení jsem řešil předloni, auto bych nejradši letos, ale ta krize mi dává na prdel a musím radši myslet na zadní kolečka.
Nicméně u Forda pokukuju po Focusu 1,6 Ti-VCT a tam je to opravdu zajímavé. Loni stál 520000 letos 480000 a ted je v akci za 370000,- -takže sakumprdum bratru 150 klacků doma. To je tak lákavé až je mi líto, že to budu muset nejspíš oželet a zapít.
Navíc jsem původně uvažoval o ojetém, přece jen ztráta hodnoty nového je trýznivá, ale teď ten rpzdíl zdaleka není takový, je ...
zas se to s tou krizí nesmí přehánět, já na to prdim. Je to podle mě hlavně psychologický,nic jinýho.Koupim teď.Levnější už asi nebudou, spíš jsem slyšel že se začne zas zdražovat až se z toho evropa dostane.Porosta ropa,energie,práce atd..., takže když to jde,kupovat teď,a nejen auta,to je doporučení všech ekonomů co jsem četl.Samozřejmě kupovat rozumně.
Já sice nejdu do Forda,ale koupim dva roky starou ojetinu.I když ty rozdíly jsou už teď menší,určitě prodělám při dalším prodeji mnohem míň, než kdybych kupoval nový.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 09.01.2009 20:41, RE: bez předmětu
Karel4x4 napisał:
Ať Ti ta Fiesta slouží, ale, za tuhle "cenu" bych do " malýho" auta nešel. A myslím si, že ceny nových aut ještě "půjdou dolů". Ve hře je i stát, který pro řešení celé věci prozatím nic neudělal a chystané tahy s DPH pro "podnikatele" - ano, budiž, ale proč vše neřešit "plošně" ? Já nejsem podnikatel a také bych rád koupil nový vůz, ale "ceny" mne zatím tlačí "pouze do ojetiny". Je ideální doba na "radikální řez" ze strany státu, ve znamení podpory jak výroby,tak podpory prodeje, ale stejně tak i "reálné podpory koupě" - bez které , jako logické součásti celku, se přece nic nevyřeší. Podpora pouze pro výrobce a prodejce je málo, to pouze my - kupující koupí auta "uzavřeme pomyslný kruh".
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 09.01.2009 21:58, RE: Cena Fiesty
Karel4x4 napisał:
Karle, Ty jsi naivní snílek, když považuješ Tebou vybájenou cenu Fiesty za "více než dobrou". Z toho čiší "nekalota skrytého zoufalého prodejce Fordu, nebo promiň "totální neznalost kupce". Projdi si stránky nabídek TipCars s novými vozy a změnáš svůj "nešťastný názor" na dobrý kauf. Fiesty . Jinak ceny většiny prodejců (předražených vozů) jsou na dnešní dobu stále"hodně troufalé až nemravné". Ani se nedivím, že mají problémy s prodejem, stačí porovnat nabídku stejně vybaveného vozu od několika prodejců a " jsme doma". Takže, všemocný trhu, kdy bude platit, náš zákazník -náš pán ? Zatím to je " kupuj a mlč".
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 09.01.2009 21:58, RE: Cena Fiesty
Karel4x4 napisał:
Karle, Ty jsi naivní snílek, když považuješ Tebou vybájenou cenu Fiesty za "více než dobrou". Z toho čiší "nekalota skrytého zoufalého prodejce Fordu, nebo promiň "totální neznalost kupce". Projdi si stránky nabídek TipCars s novými vozy a změnáš svůj "nešťastný názor" na dobrý kauf. Fiesty . Jinak ceny většiny prodejců (předražených vozů) jsou na dnešní dobu stále"hodně troufalé až nemravné". Ani se nedivím, že mají problémy s prodejem, stačí porovnat nabídku stejně vybaveného vozu od několika prodejců a " jsme doma". Takže, všemocný trhu, kdy bude platit, náš zákazník -náš pán ? Zatím to je " kupuj a mlč".
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 09.01.2009 23:33, RE: Cena Fiesty
hmhm napisał:
Karle, Ty jsi naivní snílek, když považuješ Tebou vybájenou cenu Fiesty za "více než dobrou". Z toho čiší "nekalota skrytého zoufalého prodejce Fordu, nebo promiň "totální neznalost kupce". Projdi si stránky nabídek TipCars s novými vozy a změnáš svůj "nešťastný názor" na dobrý kauf. Fiesty . Jinak ceny většiny prodejců (předražených vozů) jsou na dnešní dobu stále"hodně troufalé až nemravné". Ani se nedivím, že mají problémy s prodejem, stačí porovnat nabídku stejně vybaveného vozu od několika...
nezlob se na mě, ale já si vůbec nemyslím, že ceny aut jsou v dnešní době nějak vysoké či nemravné.Kolikrát již bylo omýláno,že v dnešní době jsou auta historicky nejlevnější.Dle výpočtu počtu průměrných platů,které jsou zapotřebí k zakoupení nového vozu to tak opravdu je, a tento výpočet je asi ten nejvíc vypovídající.Nezapomeň,že to není jen o výrobě a prodeji,ale také o skladování,přepravě,propagaci,budování zázemí prodeje atd. Všechna tato odvětví se musí také uživit a vydělat.Já si myslím,že dnes už jsou ceny blízko svého minima,ne-li na něm.Samozřejmě,můžou klesnout-nevím ale jestli je to uplně dobře,poté už se nevyplatí je vyrábět,prodávat,skladovat,přepravovat atd.. Dovedeš si představi tu džungli,která by na světě nastala,a co všechno by se zhroutilo? Když přestanete kupovat a stavět domy a byty,také jejich ceny budou klesat-ale bude to mít ten samý efekt, a to samé platí o všem ostatním.Takže ono to není zas až tak jednoduché
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 09.01.2009 23:37, RE: bez předmětu
Frankee napisał:
Ať Ti ta Fiesta slouží, ale, za tuhle "cenu" bych do " malýho" auta nešel. A myslím si, že ceny nových aut ještě "půjdou dolů". Ve hře je i stát, který pro řešení celé věci prozatím nic neudělal a chystané tahy s DPH pro "podnikatele" - ano, budiž, ale proč vše neřešit "plošně" ? Já nejsem podnikatel a také bych rád koupil nový vůz, ale "ceny" mne zatím tlačí "pouze do ojetiny". Je ideální doba na "radikální řez" ze strany státu, ve znamení podpory jak výroby,tak podpory prodeje, ale stejně t...
k tomu DPH. Chtěl bys odečíst 19% DPH aniž bys byl plátce? to je přeci nesmysl, a vůči plátcům DPH by to byla obrovská křivda.Doteď prodeje rostly,i když auta byla mnohem dražší než nyní, a teď se všichni odvolávají na krizi a čekají,že jim stát na vše přispěje.Takhle to přeci nejde,to je cesta do pekel
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 10.01.2009 14:50, RE: Cena Fiesty
labio napisał:
nezlob se na mě, ale já si vůbec nemyslím, že ceny aut jsou v dnešní době nějak vysoké či nemravné.Kolikrát již bylo omýláno,že v dnešní době jsou auta historicky nejlevnější.Dle výpočtu počtu průměrných platů,které jsou zapotřebí k zakoupení nového vozu to tak opravdu je, a tento výpočet je asi ten nejvíc vypovídající.Nezapomeň,že to není jen o výrobě a prodeji,ale také o skladování,přepravě,propagaci,budování zázemí prodeje atd. Všechna tato odvětví se musí také uživit a vydělat.Já si myslím,ž...
Labio, nevím, jestli jsi nějak interesován prodejem vozů, ale to není podstatné. Já to vidím třeba z dalšího úhlu pohledu. Kolik potřebuješ v jiné "západní" zemi na koupi nového vozu ? Míněno, kolik měsíčních platů na to samé auto co u nás. Nemíním nějaká extra fára, ale "běžný standard". U nás je koupě nového auta pořádná řacha, a také proto jsme "vrakovištěm" pro "západní země". Proto tvrdím, že u nás jsou auta na naše poměry drahá-předražená. A nemyslím, že by nové vozy měly s "výhodami" nakupovat pouze podnikatelé, to nestačí.Pokud chce někdo "nějaké super auto", tak ať za to super platí, ale pro tu "většinovou masu" normálních smrtelníků jsou nová auta víceméně nedostupná. Proto se kupuje tolik ojetin, raděj několikaletý "auto", než novou "holou plečku", co nejede, nic se do ní nevejde, apod.
reagować

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.