labio napisał:
nezlob se na mě, ale já si vůbec nemyslím, že ceny aut jsou v dnešní době nějak vysoké či nemravné.Kolikrát již bylo omýláno,že v dnešní době jsou auta historicky nejlevnější.Dle výpočtu počtu průměrných platů,které jsou zapotřebí k zakoupení nového vozu to tak opravdu je, a tento výpočet je asi ten nejvíc vypovídající.Nezapomeň,že to není jen o výrobě a prodeji,ale také o skladování,přepravě,propagaci,budování zázemí prodeje atd. Všechna tato odvětví se musí také uživit a vydělat.Já si myslím,ž...
Labio, nevím, jestli jsi nějak interesován prodejem vozů, ale to není podstatné. Já to vidím třeba z dalšího úhlu pohledu. Kolik potřebuješ v jiné "západní" zemi na koupi nového vozu ? Míněno, kolik měsíčních platů na to samé auto co u nás. Nemíním nějaká extra fára, ale "běžný standard". U nás je koupě nového auta pořádná řacha, a také proto jsme "vrakovištěm" pro "západní země". Proto tvrdím, že u nás jsou auta na naše poměry drahá-předražená. A nemyslím, že by nové vozy měly s "výhodami" nakupovat pouze podnikatelé, to nestačí.Pokud chce někdo "nějaké super auto", tak ať za to super platí, ale pro tu "většinovou masu" normálních smrtelníků jsou nová auta víceméně nedostupná. Proto se kupuje tolik ojetin, raděj několikaletý "auto", než novou "holou plečku", co nejede, nic se do ní nevejde, apod.