Wtorek 25.08.2020 11:40,
Automat
Před mnoha lety jsem se automatu také bál, ale kdosi na Tipcars tehdy vyslovil velmi zajímavou myšlenku, a to, že automat chrání motor před špatným zacházením. Když k tomu přibyla informace, že rozsáhlá oprava automatu (hyroměnič) je finančně někde na úrovni výměny spojky s 2-hm setrvačníkem, přestal jsem se neočekávaných servisních nákladů obávat. Při čtení různých informací jsem se pak dozvěděl, že za drtivou většinou problémů hydoměničových automatů jsou pozdní výměny olejové náplně.
U manuálu může být totiž vlivem špatného provozu motor, spojka i převodovka (všechna auta, co jsem měl, tak měla v chladu trochu problém s 2-kou - > u posledního to vyřešila výměna oleje).
Momentálně již třetím rokem provozuji HD automat a jsem velmi spokojeným uživatelem. Není sice v řazení tak bleskový, jako DS, ale zase má naprosto hladké rozjezdy a stání v kolonách je jen o uvolňování a sešlapování brzdy (na rovině i do mírného kopce), což je mnohoem pohodlnější než neusátlá práce rukou a nohami v případě manuálu a jsem dokonce přesvědčen o tom, že celkově auta s manuální převodovkou v kolonách trpí mnohem více než auto vybavené HD automatem.
reagować