Fanda napisał:
Paul napisał:
Článek sice vychází z nadsazených hodnot - prodejní ceníková cena a výkupní dle AAA - ale podle mě se trefili. Auta v první kategorii nemá smysl kupovat roční nebo lehce jetá, sice Škodovka už téměř nedává slevy a čeká se na ni skoro jako na trabanta (to ale platí i pro Duster). Druhá skupina je zajímavá hlavně u Fabie, kde je to logické a překvapivě zachovalá jedničková kolikrát stojí stejně než novější a lépe vybavená dvojková (ale kdo jezdil s oběma, nediví se). Golf to svým majitelům zavařil 7 generací, kdy s novým TSI a prakticky plnou potřebnou výbavou se dal ze začátku koupit za 350 000,-, když před tím začínal na cca 400 000, s motorem se špatnou pověstí a horší výbavou. Každopádně jsou daleko větší cenové % propadáky - v podstatě jakýkoliv francouz nebo asiat vyšších tříd a jim podobné. To majitelé šestkových golfů si ještě můžou pískat.
Jezdil jsem ,jak fabií1,tak i dvojkovou a rozhodně si nemohu na tu dvojkovou stěžovat.Až na výplně dveří mi přijde lepší a praktičtější.A právě z důvodu propadu cen po příchodu trojkové,jsem koupil za dobrý peníz znova dvojkovou.
Já jsem taky jezdil jako služební fabii I a potom když do manželky vletěl týpek a naše OI šla na servis, tak jsme měli půjčenou na měsíc dvojkovou Fabii a musím říct, že jedničková byla lepší, poctivěji udělaná a tak nějak se mi s ní lépe jezdilo a designově se mi víc líbí. Dvojka na mě působila odfláknutě a jízdně mě nepřesvědčila - motory byly stejné 1.4 benzíny. Manželka s tím nechtěla ani jezdit a nemohla se dočkat, až bude opravené naše auto. Takže za mě jednička lepší než dvojka. Nicméně hodnocení je velice subjektivní. Každopádně výběhový model 2ky fabie, byl asi za super cenu, tak v tom případě koupi chápu.