diskuze k tématu: Co vybrat? Audi a4 b8 vs VW Passat B7 vs Skoda Superb II
kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, technické dotazy, dovoz vozidel, oleje, aditiva, pneu a disky, ostatní, automobilky, česká vozidla, německá vozidla
Poniedziałek 28.09.2015 11:48,
Co vybrat? Audi a4 b8 vs VW Passat B7 vs Skoda Superb II
Rozhoduji se nad koupí jednoho vozu z této trojice. Jaký byste mi doporučili? Všechny mají 2.0 TDI 125kW a stojí skoro stejně (Německo).
reagować
Poniedziałek 28.09.2015 11:59,
RE: Co vybrat? Audi a4 b8 vs VW Passat B7 vs Skoda Superb II
mikys napisał:
Rozhoduji se nad koupí jednoho vozu z této trojice. Jaký byste mi doporučili? Všechny mají 2.0 TDI 125kW a stojí skoro stejně (Německo).
Určitě Passat, Superb II se mu zdaleka nevyrovná a Audi je uvnitř o dost menší.
Pro Audi by mluvilo jen quattro a samozřejmě image.
reagować
Poniedziałek 28.09.2015 13:49,
audi vw superb II
A přesně v čem se mu nevyrovná? Napadá mě jen větší nádrž přičemž u Superba se mi zdál kvalitnější interiér. A jak je na tom Audi kromě toho, že je menší? Jede se stejným motorem lépe?
reagować
Poniedziałek 28.09.2015 15:52,
RE: audi vw superb II
mikys napisał:
A přesně v čem se mu nevyrovná? Napadá mě jen větší nádrž přičemž u Superba se mi zdál kvalitnější interiér. A jak je na tom Audi kromě toho, že je menší? Jede se stejným motorem lépe?
Superb je o 10cm užší, to je strašně moc. Je to velmi znát v jízdních vlastnostech a v pocitu z interieru. Sup je také tvrdší. U lepších výbav je interier Pasatu kvalitnější, má lepší sedačky případně i kůži.
V základu ale Passat vypadá jako kdyby ho někdo vykradl.
Audi má motor podélně, díky tomu je méně prostorné ale zase má lepší přední nápravu tak asi pojede lépe. Ale rozdíl asi nebude velký. S Audi zkušenost jako řidič nemám.
reagować
Poniedziałek 28.09.2015 17:16,
motory sup passat
A motory jsou v Superbu a Passatu stejné? Mám na mysli 2.0 TDI CFGB. A máte zkušenost jak tyto motory jedou?
reagować
Poniedziałek 28.09.2015 17:28,
RE: motory sup passat
mikys napisał:
A motory jsou v Superbu a Passatu stejné? Mám na mysli 2.0 TDI CFGB. A máte zkušenost jak tyto motory jedou?
Nevím jestli je to uplně stejný motor ale mám v multivanu TDI 132kW biturbo a jede dobře. Jezdím ho čtvrtým rokem na longlife a stále bez problémů. Ted jsem poprvé doléval olej, jinak nic. Najeto 136t.
V multivanu je to tak akorát, v passatu jsem jel s tou slabší variantou a uplně to stačilo. Biturbo je dle mě zbytečné.
reagować
Poniedziałek 28.09.2015 19:15,
RE: motory sup passat
PetrT napisał:
mikys napisał:
Nevím jestli je to uplně stejný motor ale mám v multivanu TDI 132kW biturbo a jede dobře. Jezdím ho čtvrtým rokem na longlife a stále bez problémů. Ted jsem poprvé doléval olej, jinak nic. Najeto 136t. V multivanu je to tak akorát, v passatu jsem jel s tou slabší variantou a uplně to stačilo. Biturbo je dle mě zbytečné.
Asi Passat. Superb je jezevčík, na Audi bude stát, při prakticky stejné technice, všechno dvakrát tolik...
reagować