cytat:
reakce na: Buben HTP, 11.10.2019 00:11 (Zdravíčko chtěl bych koupit au ...)
Ahoj za mě Octávie II má spoustu neduhů, o kterých se v bazarech nemluví. Můj kamarád měl ve flotile Octavie II
- reznou
- občas odešla mechanika otevírání okna
- u dvou prasklo zadni sklo jen tak(liftback)
- měnily se čidla ABS, tempomat odešel...
Proto za mě bych bral lepšího bratříčka Octávie - Golf V, kde si jen dej pozor na mechaniku aut. klimatizace. Prostě ji pořádně vyzkoušej, že fouká kde má a že "neklepe". Celková oprava výjde totiž na cca 15000kč. Jinak ale Golf V považuji za nejlepší vůz z dané doby a to včetně obyčejných motorů 1.4 MPI a 1.6 MPI, pro které i na LPG 300tis.km je normální meta...
Focus II 1.6 facelift Duratec 74kw LPG má můj kamarád, blíží se 200tis.km a zatím funguje. Pozor ale tento motor nemá automatické vymezování vůle ventilů jako MPI od koncernu a ne každý servis tohle dělá, musí být na to takové ty měřidla. Jenom příklad ve Fordu Frýdek-Místek chtěli za to 12000kč a v Ostravě Ford M&V to udělali za 3500kč, protože měli už ty nástroje. Inu tak funguje Ford v ČR
Jinak jak píšu všude kde můžu
- jezdím pravidelně do Rakouska s Jettou(Golf V sedan) 2006 1.6 MPI LPG, najeto skoro 300tis.km a nic podstateného se nekazí. Mě fascinuje výdrž podvozku, výfuku, katalyzátor atd.. A ano, climatronic se celý opravoval, odešly krokové motorky a nějaké převody. Bohužel se musí rozebrat palubka. Jinak jde o snad nejlepší vůz z dané doby. Je bez koroze, původní servo, pružiny, atd atd.. Převodovka bez pazvuků, motor bez vibrací. Tohle nemůže říct spoustu majitelů novější vozů ani
Jinak pokud nepatříš k hejterům Renaultu, skvělý je Renault Megane III ať už v dieslu 1.5 Dci 81kw a nebo v benzínu 1.6 74kw/81kw(6-kvalt, tichší na dálnici, kultivovanější).
Mám doma 74kw, rok 2009 a kromě prasklých pružin a vyměněných tlumičů je bez problémů. Skvělá je antikorozní ochrana. Lepší než u Focusu II rozhodně..
Starší Ceed 2009 má můj automechanik v půjčovně. Najeto cca 170tis.km. Klasická atmosféra 1.4i. Jede dobře, ale vyzkoušej ho pořádně, Ceed je dost tvrdý a hlučný od podvozku. Jinak respekt, problémy s nim nejsou a interiér nikoho neurazí. Diesel je odolný rovněž, ale tchán měnil turbo a to je hodně drahé, takže zkusit sehnat repas apod...
Pak můj soused má H.i30 2009 1.6i, bez poruch, jen drobná koroze na jedněch dveřích trochu varuje..