Hyksos napisał:
Dobrý den,prolezl jsem snad všechny internetové diskuse týkající se tohoto tématu, ale nikde jsem striktní odpověď nenašel a proto se obracím na Vás s dotazem. Jaké auto vybrat? Jsem student, který se bude po většinu času pohybovat ve městě. Roční nájezd předpokládám okolo 8-10 tisíc. Nejsem žádný závodník a hlavním parametrem pro mě je u auta nízká investice do servisu. Limit na koupi mám 100 000,- a rok výroby od cca 2005. Z těchto parametrů mi vypadli 2 kandidáti, Octavia II liftback s motorem 1.6 a nebo Focus II hatchback také s 1.6 16v. Naftě se chci vyhnout z důvodu drahých oprav filtrů pevných částic, turba, dvouhmoťáku atd...Jaký vůz byste mi Vy doporučili, případně navrhli alternativu?Děkuji Gruber
Ahoj, volil bych jednoznačně Ford Focus II 1.6 Duratec 74kw (ben). Octávie II jsou předražené a hlavně s žalostnou výbavou, téměř vždy chybí ESP, často jen 4xairbag atd...
Focus za ty peníze seženeš s ESP, 6xairbagy, klidně i automatickou klimatizací atd.
Co se týka spolehlivosti, Ford má lepší motor, ale odcházejí drobnosti, které Tě nezruinují, u Octávie nápodobně. Pravdou je, že Oct II se prostě kradou a to dost, ale já bych osobně určitě šel u obou aut do havarijního pojštění, protože úplně levné auta to nejsou....
Octávie i Focus se dají sehnat i s motory 1.4 myslím a protože budeš jezdit hlavně po městě, jsou úplně dostatečné...