Honz8 napisał:
Bojuju s větrými mlýny neustále. Chci pořídit nový auto, ale pořád se mi mlátí v hlavě jestli vybrat rozumně nebo tak, aby se mi to líbilo a riskovat tak, že se s tím budu trápit. Mělo by to být pěkně vypadající kombi, který není brzda provozu. Stylem ježdění by mi vyhovvovala nafta. Navíc je v naftě jednoduší výběr motorů co do spolehlivosti, za lepší peníze, když koukám na ty bazary. Hned bych šel do OII. Za 180tis pěknej kousek. Ale jezdím do práce 5km. Takže smůla.V benzínu si zase nedokážu vybrat. Když všude čtu jak všechno karbonizuje a žere olej... Jednu chvíli už jsem málem koupil FFII, ale když sem v tom seděl, tak sem prostě neměl ten pocit, že za tohle chci utratit skoro 200tis. Ted mám nájezd tak 8tis ročně. Je mi líto dát 150tis za něco co bude pro mě rozumné a jezdit v nečem co se mi nelíbí. Na druhou stranu ale nevím jestli chci dát 200tis za něco co se mi líbí a za půl roku do toho třeba 50 sypat.. Třeba takovej Superb...jej
Asi ani nevím co je rálný co se týče nájezdu motorů. Když vidím benzín s 200tis km tak už dávám ruce pryč. Nehážu u některejch auto zbytečně flintu do žita? Napři. třeba práve u OII, Superb..Nevím proč sem píšu, mně není rady ani pomoci
Ahoj, většina informací z druhé ruky ti nepomůže
Tak např. zkus se jen projet v obyčejném Fordu Focus III 1.6 77kw a uvidíš, že deklasuje Oct II snad ve všem, možná v kufru ne, ale to je tak vše
Ve tvé cenové relaci ale jde sehnat i Ford Monedo 2.0i a opět, komfort srovnatelný se SuperB II, motor klasická atmosféra, co snese i popojíždění
Pak tu máme Mazdu 6 1.8 - opět zkus se v tom projet, možná zapomeneš na Škodovky úplně
Nebo Opel Insignia s osvědčenou 1.8i od GM, taky moc chybu neuděláš...
Pohodlí nabízí i Golf VI kombi 1.6 MPI - za mě fajnový motor právě tím, jak dovede jet jak po městě tak po dálnici, aniž by něčím obtěžoval. Výkonově mě úplně stačil i na ježdění do Rakouska...
Spíše si auta vyzkoušej a uvidíš...