HELLCAT napisał:
Mohu jen potvrdit zkušenosti autora tohoto článku. Megana jsem před rokem koupil pro manželku a to ročník 2003. Během roku postupně tyto závady: teče do kapsy u dveří( jen když auto nestojí na rovině), náhodně se rozsvěcuje kontrolka airbagu, odešlo el.stahování okna u spolujezdce, k prasklé mřížce ventilace od prvního majitele se přidala i druhá mřížka, rozsypal se mechanismus u ruční brzdy, svítí kontrolka žhavení - závada nikoli na žhavení ,ale v elektronice, u mé vectry vyměním žárovku za 5...
Nemůžete se divit poruchám, když si koupíte auto:
1. ojeté - nevíte jak se předchozí majitel choval a toto riziko je u ojetiny vždy
2. z prvího roku výroby - takovou blbost bych tedy neudělal, vždy když jsem kupoval auto (2x ojeté a 1x nové) vybíral jsem model který byl ve výrobě alepoň 2-3 roky (u ojetého v době vyrobení)
Jinak ty žárovky ve světlech jsou dobře známé, 4 kamarádi mají také magane II a všichni výměnu zkusili jen jednou....a dál jeszdí do servisu, ale není to případ jen renaultu. Fiat Stilo, je na tom úplně stejně. Mám zase jistotu, jako majitel auta s xenony, že mi je nikdo v této zlodějské zemi neukrade - u octavie II běžná věc, bratranec má už třetí sadu světel za dva roky.
Megane pravda není dokonalé auto, ale musíte brát jeho cenovou hladinu a také to že auto je jen drahé spotřební zboží. Jen tak mimochodem dle mého názoru dokonalé auto jsem řídil jen jednou - lexus LS 460h, jenže to jsou více než 3 miliony na kolech....