Jank napisał:
Zdravím,nejsem odborník na auta, ale Corolla E12 dána jako příklad výše mi říkala dva roky pane, takže se k ní (ale jenom k ní) obsáhleji vyjádřit. Taky jsem v ní vozil rodinu a prostoru pro 2 dospělé a dvě děti je tam dost. Pozitivně mě překvapilo, že tak staré auto má ISOFIX. Kufr je prostorný, nevím litry a dá se do něj dát vozík za kolo pro dvě děti. Po sklopení sedaček jsem v autě vozil kolo, aniž bych ho musel rozdělávat. Motor má rozvodový řetěz, takže by měl vydržet a nemusí se měnit. Motor je to nejlepší na tomhle autě - je pružný na pětku se dá sjet z dálnice a jet padesát po městě. Zároveň dobře zrychluje když je potřeba (v rámci toho, že je to atmosférická 1,6 samozřejmě). Dá se s ním jet ve čtyřech dospělých 150km/h n Německu po dálnici a spotřeba bude kolem 9l. Já jsem měl nejnižší asi kolem 7l, asi nejezdím defenzivně. Problém byl s ruční brzdou, za ty dva roky jsem s ní byl několikrát v servisu a po kratší nebo delší době zase přestala fungovat. Otázka je, jak kvalitně to ten servis vyřešil. Jinak s tímhle autem mezi 130 a 180 tis km nebyl problém. Samozřejmě jak ostatní zmiňují, jsou i další možnosti: Renault, Peugeut, Opel atd...a můžou být klidně lepší. Píšu jen svojí konkrétní zkušenost. Přeju šťastnou ruku při výběru!
Mě by zajímaly spíše motory v benzínu od Peugeotu a Oplu, díky za rady! :) Ke kombíkům samozřejmě