No když se zamyslím nad tvým požadavkem, že auto budeš nejčastěji používat na dálnici, tak bych určitě vyloučil Peugeot 206.
Peugeot 607 x Alfa 147
Tady bych si asi položil zásadní otázku budu jezdit sám? nebo budeme jezdit třeba v 5ti lidech?S plným kufrem atd...
Peugeot je určitě větší,uvnitř prostornější, na dálnici bude jízda 100% komfortnější...otázkou je jestli to opravdu využiješ...
Jestli plánuješ jezdit s méně obsazeným autem, a taky jestli se budeš pohybovat po městě na kratší vzdálenosti,tak bude určitě lepší Alfa
. Z designového hlediska není co řešit, u mně alfa vyhrává...dal bych určitě přednost sportovnějšímu vzhledu alfy.
Každopádně jsis vybral auta, která moc porovnávat nejde...
Jako možnou alternativu bych zvolil třeba Ford Mondeo od r.2001, jezdil jsem s 2,5 V6. Na dálnicích to byl opravdový luxus,sametový zvuk 6ti válce,když si jel 130 s tempomatem tak byla spotřeba okolo 7,5-8litrů, při 160km/h asi 10litrů. Největší průšvih byl pak ve městě kolem 13.litrů... když to porovnám třeba se Škodou octavia,kterou mnozí lidé řadí do střední třídy(smích...) tak jsem se v mondeu při 180km/h citíl stabilněji než ve škodovce při 130...k tomu ty pohodlné sedadla + na zadních sedadlech královské místo pro další cestující, velký kufr atd...
Kdybych se měl rozhodnout, tak beru určitě Mondeo, v tvém případě se musíš rozhodnout jak auto budeš používat
...takže buď Alfa nebo Peugeot
Každopádně počítej s počáteční investicí do oprav, budeš měnit rozvody,provozní náplně, plus spotřební materiál(gumy,čepy,tlumiče,brz.kotouče atd...),dále pak přihlášení do registru. Takže auto co tě stojí 150tisíc bude nakonec stát třeba 170tisíc...
Jo a těm závistivcům, kteří ti závidí těch tvých "studentských" 150tisíc se jenom směj. Protože oni sami tolik nedokázali vydělat a už asi nikdy nedokážou...Jak už tady bylo řečeno, určitě to jde
Ale je to za nějakou cenu,kterou oni nevidí...Jak se říká nic není zadarmo...
Hodně štěstí při výběru!!!