papas napisał:
tam mají poplatek 0,65Kč za litr!! + servisní poplatek a ještě musí být složená jistina. Palivové karty petrolejářských společností jsou zdarma, např. karta shellcard(v článku není zmíněna, proč?), nabízí slevu na litr 0,50Kč, neplatí se žádné poplatky ani se neskládá jistina a může jí mít každej kdo má živnosťák.
Koukám že jsem dal kvalitnější informaci než ten pisálek.
vím o případu, kdy jedna velká stavební firma chtěla CCS vrátit její karty a používat jen karty od nejmenované sítě čerpacích stanic. Karty tedy byly od uživatelů staženy a od té doby se začalo řešit to, že řidiči začali nosit účtenky od všemožných čerpaček, protože se nechtěli táhnout x-kilometrů k "povolené" pumpě. Řešilo se i několik odtahů vozidel, protože řidič spoléhal na to, že dojede k "povolené" pumpě a nedojel.
Výsledek je takový, že si CCS karty nechali i když jsou spojené s poplatky.
Co se nezmínilo v článku - výhodou CCS karet je i bezplatné úrazové a životní pojištění a pojištění právní ochrany v souvislosti s provozem vozidla (zatím jsem využil jen telefonické rady). A to se v dnešním provozu může sakra hodit.
Je mi jasné, že pro živnostníka s 5ti auty se ty karty asi moc nevyplatí, ale u větších firem jejich pořízení stojí alespoň za zvážení.