Środa 15.03.2006 13:00,
POZOR - zkušenosti opravdového uživatele!!!
Měl jsem Vectru 2.0 DTI 5 let a musím říci, že ten člověk vůbec neví o čem mluví. Vůz byl koupen jako nový v ČR, zde byl též po celou dobu využíván. Najel jsem s vozem 130.000 km. Byl to rok výroby 2000 a člověk by se mohl domnívat, že s faceliftem se odstranily i konstrukční vady, ale pozor dámy a pánové, Opel už nic dodatečně neodstraňuje!!! Pokud bych tu měl vyjmenovat seznam konstrukčních chyb a závad, se kterými jsem se za krátkou dobu užívání auta setkal, tak bychom tu byly do zítra. Vyjmenuji alespoň pár závažných: Poruchy váhy vzduchu cca 40tis./100tis., vadné palivové čerpadlo 75tis. (čerpadlo má konstrukční chybu, přesto, že ho vyměníte, tak může vždy odejít znovu, konstrukční chyba není a nebude odstraněna - cena Opel/Bosch cca 85tis. Kč), vada servořízení 115tis. (další běžná závada tohoto vozu cena Opel - 55tis. Kč), spotřeba oleje - 1l/1000km do 90tis. km, poté už "jen" 1l/3000km, podvozek - kuláky, stabilizátory, ložiska, náboje atd. (dál už jsem to s podvozkem psychicky nevydržel a auto prodal, dvakrát mi totiž málem upadlo kolo), koroze!!! (při jakémkoli miniaturním porušení laku auto okamžitě koroduje, nemá totiž žádnou antikorozní ochranu!!!. Nevím jak to vnímáte vy, ale mě tohle přijdou jako dost pádné důvody, proč si toto auto nepořizovat, jak nové, natož starší. Pokud chcete, abych tu zmínil svůj osobní názor, tak se tu musím zmínit o dvou úhlech pohledu, o emotivním a rozumovém. Z emotivního hlediska musím Vectru pochválit, je to podle mě jedno z designově nejhezčích velkosériově vyráběných osobních aut s dobrým podvozkem a slušným motorem. Pokud přijde na řadu rozum, tak začneme počítat:
Měsíční ztráta hodnoty vozu (posuzovaná porovnáním kupní a prodejní ceny) je něco málo přes 10tis. Kč, opravy 100tis.(podařilo se mi vše sehnat se značnými slevami, i když to bylo vždy za cenu dlouhého čekání - třeba na čerpadlo jsem čekal 2 měsíce, kdy vůz byl nepojízdný) atd. - náklady na údržbu jsou v podstatě nevyčíslitelné. Jestli z toho mám udělat resumé, tak Opel už nikdy více!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
reagować