Dawe31 napisał:
Tyto tři auta jsou víceméně stejná - velikostně, výkonově, spotřebou, ale i spolehlivostí. Rozhodovat budou hlavně detaily a zejména pak stav.Astra+ motor od fiatu, doporučován jako spolehlivý+ nazordíl od OI a Stila má 6 rychlostí- chybí kontrolka teploty motoru (jezdit se studeným motorem když odejde termostat není pro diesel nic moc..)Octavia+ velmi známý a spolehlivý motor+ spotřeba+ variabilita interiéru (lze udělat velice pohodlné spaní pro dva, jednoduché vyjmutí zadního sedáku)- sehnat zachovalý nestočený kousek je skoro až nadlidský úkol- stále se kradouFiato něm skoro nic nevím, ale bývá tu na diskuzi TipCars také často doporučován jako spolehlivýDřív jsem se také rozhodoval jaké auto koupit (Astra, Octavia a Focus v combíku) a nakonec vyhrála Octavia - motor, zmíněné spaní. Povedlo se mi sehnat TDI 96 kW a bylo to fakt super auto (spotřeba, dynamika, servis, 6 rychlostí).Podle mého názoru Astra a Stilo budou levnější a v lepším stavu než Octavia. Každopádně však nejvíc záleží na stavu konkrétního auta. Přeji hodně štěstí při výběru.
Musím souhlasit. Astra má motor fiat. Jinak já to řešil před pár lety taky, chtěl jsem oktávku 66 nebo 81ku. Pro jednu jsem si o pár let dřív byl v německu a ta je bezproblémů dodnes- poctivých 310 tkm nyní a potřeboval jsem ještě jednu.Ale sehnat to již tehdy v dobrém stavu byl problém u nás a do němec se mi už nechtělo. Tak jsem se tady porozhlížel po variantách jiného vozu a padlo to na stilo kombi s JTD 85 kW. Auta již nějakou dobu provozuji souběžne a musím říct, že je to naprosto srovnatelné, problémy zatím u fiata nenastaly a jsem s nim docela spokojený. Rozhodně se dá najít to stilo v lepším stavu než oktávky a taky bude za lepší peníz. Rozdíl je tedy možné vrazit třeba do prvního servisu po koupi. Takže já už bych se soustředil buď na tu astru, nebo Fiata,já bych zvolil opět Stilo a oktávku, pokud není od známého, bych vypustil.