Passat napisał:
Záleží natom jak člověk jezdí,ale připadá mě že v zimě na letních gumách je to o hubu.Navíc když někoho vezeš....já bych koupil zimní gumy a když né,radši bych nejel,protože žít s pocitem že sem způsobil bouračku nebo někoho zabil jenom proto že sem si nekoupil gumy za pár tisíc......lidský život má pro mě větší cenu.
100% Souhlasím. Jenže způsobit bouračku milej zlatej je na prvním místě v lidech! Můžeš jet se Š105 bez na sjetých letňácích a furt to bude bezpečnější než nějaký vypatlan magor ve své O II ve fungl nových Michelin Alpin. Záleží v první řadě na řidiči. Kdybys byl někdy ve Švédsku, tam jsou zimáky povinný a solí se jen ve velkých městech. Na okreskách se jen odhnuje a sype jen v ostrém kopci atd. Takže 98% km jedeš po bílém uježděném. A koukal bys jak kdejaká 18 létá seveřanka umí jezdit na sněhu!!!! Tady by trumfla 80% chlapů. O tom to je. Rychle, bezpečně, přesně, ví co si může dovolit a co ne, vždy má rezervu, smyk koriguje bravurně.
Takže ano vy si tu zimáky nakupte (rozdíl je fakt velký), protože jinak zas způsobíte hafo nesmyslných nehod a kdo to povinné ručení má za vás niemandy furt platit.