martines23 napisał:
Nejel nekdo pres Bosnu smer Bihac - NP Una - Livno - Mostar?Pripada mi to dobrodruznejsi, benzin levnejsi a mene turistu (snad).Nejake zkusenosti, tipy?m.
Koukám taky zajímavá trasa, musím někdy vyzkoušet:) Jel jsem jen Knin, Sinj, Imotski, Medugorje, Mostar, a bylo to úplně v pohodě. Vzrušení míň, úzší spíš nudnější cesty. Delta Neretvy i Mostar ale mají své kouzlo, fakt krásny, a u Mostaru se spíš jezdí pomaleji, a kruháče a podobně docela chaos, systém troubení a kdo dřív přijde, dřív jede, ale člověk si zvykne a krásná zkušenost:) Medugorje po cestě je poutní místo, tak tam bylo spíš víc než dost turistů:) Akorát v Bosně na hranicích dřímali a hráli karty 3 celníci s ovčákem a vyloženě je probralo, že někdo přijel a chtěli vidět i co mám v ledničce:)
Jinak pro Stréca:) Z dálnice neuvidím nic, vždycky jezdím po staré, mimo někdy cesty okolo Krapiny po Záhřeb, vyloženě se na tu cestu těším, mezi horami se dají nafotit krásné fotky, hlavně když člověk projede průsmykem a najednou vidí pod sebou 1700 metrů moře, krása. Mariboru se vyhýbám taky, přes Mureck, pohodová cesta:)