David napisał:
Máte někdo zkušenost s Premacy 2,0DiTD? Podělte se, prosím. Chtěl bych koupit 02,03. Díky za pomoc. D
DiTD 66 KW, vyrobenou 5/2000 mám. Kupoval jsem ji loni jako dovoz z Německa, se stavem počítadla 108 tis. km, serv. knihou, protokolem TUV atd. I dle slov servisu, vše odpovídalo údajům na tachometru. Já jsem vyloženě chtěl diesla i když se svým nájezdem 20 tis/rok je to tak na hranici. Ale cena byla stejná jako za benzínovou. Jezdím většinu km po městě a odvážím se trvdit, že s benzínovou bych jezdil za 9l/100 km. S dieslem se v pohodě vejdu do 7l/100 km, ať je léto nebo zima. Hodně se ve spotřebě projevuje to, zda je puštěná klima. Kromě běžných servisních úkonů a výměny rozvodového řemene, jsem musel nechat vyměnit chladič klima a poté nějaké relé, kvůli kterému nešla do systému nafta. Jízdním vlastnostem nelze nic vytknout, spíš bych řekl, že podvozkově je Premacy trochu tvrdší. Ale na cestování OK, U diesla je znát znatelný nástup turba. Komu nevadí až někdy nepříjemný klapot studeného motoru (po zahřátí a zejména ve vyšších otáčkách, je srovnatelný s hlukem benzínové verze), tomu mohu DiTD doporučit