*autofans* napisał:
Petr S napisał:
Trochu off topic, ale tušíte někdo jestli se do Mazdy 5 (případně do Toyoty Verso) dozadu vejdou 3 autosedačky vedle sebe, ideálně 3x Römer KidFix? Zkoušel jsem dát zkusmo dozadu do Mazdy 6 2x KidFix a Römer vajíčko a nevešly se. Ale Mazda 5 má individuálně posuvné sedačky, takže teoreticky by šly 2 krajní sedačky posunout dozadu a střední dopředu a 3 sedačky by se tam snad takhle mohly nacpat. Máte někdo zkušennost se 3mi sedačkami vzadu v libovolném autě?
3 sedačky mám odzkoušené v Corolle Verso a dá se. Mazda 5 je úžší a navíc prostřední sedadlo je téměř nepoužitelné. Ještě se dá P5008 (dokonce 3x ISOFIX) nebo dvojčata Partner/Berlingo. Vyzkoušeno se Cybex Solution X2-FIX, jsou stejně jako Romer celkem široké.
Díky za odpověď. Verso je jeden z tipů na mé příští auto... Bylo nutné sedačky ve Versu nezávisle posunout vůči sobě, aby se tam vešly dětské autosedačky? Verso a Mazdu 5 vyzkouším časem v reálu před případnou koupí.
Berlingo jsem měl půjčené na dovolené a ty zadní posuvné dveře jsou gilotina na dětské prsty, zvlášť pokud auto stojí čumákem z kopce. Převodovka má poněkud dlouhé dráhy, na to se snad dá zvyknout. Celkově mi to auto ale nesedlo s ohledem na to, že bych s tím měl ztrávit několik let života.