Zdravim,
mam uz pres tri roky Mazdu 6 2.0 TE. No, nejede to spatne, ale kdyz bych mel kupovat auto znovu, sel bych do 2,5
Vzhledem k memu rocnimu najezdu bych vyssi spotrebu asi i prezil.
O 1,8 bych neuvazoval vubec, i kvuli vybave. Ten dvoulitr je takovy rozumny stred, i vybavou. Ale co se davalo jen k 2,5i nebo k 2,2 nafte, byly kozene sedacky, jejich vyhrivani, parkovaci senzory. Pokud bez neceho z toho nemuzete zit, tak holt jen ten nejvyssi motor.
Dvoulitr je krasne tichy, zatim delam jen bezny servis a prekvapive za co jsem auto pred tremi lety koupil, bych ho dnes asi i prodal, jednoducha a spolehliva japonska technika si drzi cenu. Jen bych asi hned po koupi nechal striknout spodek a dutiny, udajne to nerezne tolik jako starsi model, ale stejne se to vyplati, mne to stalo asi 5000,- a kdyby auto vydrzelo o par let dele...
Spotreba ? 7,5-10
Celkove dlouhodoby prumer asi tak 8,5l. Okresky v pohode 7-8, dalnice cca 8-8,5 a po meste to leze na 10. Je to preci jen trochu tezsi auto (mam kombi) a tak to pocitove az tak nejede a pri popojizdkach zere. Stejne bych si ho stejne dnes koupil asi zase, i kdyz je to takova lemra lina
Ale nemuzete me brat az tak doslova, jsem zvykly z motorek na jinaci zrychleni
))