Zajímavé čtení. Vzpomínám na Mondeo, kdy jsem zde měl podobný seriál, ale protože jsem neměl zánovní auto po důchodci, těch zásahů bylo víc. Spotřeba se postupně snižovala, jak jsem se s autem naučil jezdit. Nakonec jsem skončil na průměrné hodnotě 8,75 l/100 a poslední cestu do Chorvatska a z5 jsem s ním absolvoval za 8, což při plné zátěži, cestovní rychlosti a klimě bylo super. Prodal jsem ho se ztrátou 100 tKč a najezdil s ním 100 tkm, čili se ztrátou hodnoty 1Kč na km, což považuji za skvělé. Závažnější opravy byly 2 - kompresor klimy za 12 tKč a palivové čerpadlo za 13 tKč, ostatní údžba, prevence a zub času.
Teď opět sedlám V6-ku, ale průměrně jsem momentálně o litr a půl víc. Nicméně vzhledem k pořizovací ceně, AT, 4x4 a výkonu přes 250 koní mu to toleruji
Zatím jsem v tom prvním nejkritičtějším roku, kdy zjišťuji, jak auto reaguje na různé okolní podmínky, abych mohl zpětně hodnotit, jestli to byla dobrá koupě, či ne.
Tak držím pěsti. Ta nová M6 s upraveným 2,5 (195 k) se mi moc líbí a bude to asi za těch cca 8 let další vážný kandidát.