0
powrót

diskuze k tématu: Letní pláště na Fabii: podle ADAC jsou nejlepší Vredestein, Barumky mají dlouhou životnost

kategorie zaszeregowania tematu:
jiriez
ilość wystąpień10
data registracji10.05.2007
Środa 23.03.2016 18:17, Brilantisy a dlouhá životnost?
No, nevím,. já měl kdysi Brilantisy na autě, co jsem si koupil, a ubývaly před očima... Koupil jsem Michelin Energy Saver 2 místo nich, ty zase pro změnu drží (jako, že se moc nesjíždějí), ale jízda na mokru je s nimi pro silnější nátury. Už nikdy více tyhle spořící experimenty.
reagować
stréc od piva
ilość wystąpień652
data registracji23.11.2007
Środa 23.03.2016 22:48, realita
Mě by zajímalo kdo tady těm nesmyslům ještě věří...
Na světě nejsou větší podvodníci s auty než Němci...

Kauza s finským Nokianem sice nebyla v mediiích tak protažena,ale určitě Nokian není sám..

V reakci na sdělení Nokianu vydal německý autoklub ADAC prohlášení, v němž uvádí, že jeho testů se uvedené manipulace netýkají. ADAC veškeré testované pneumatiky (v posledním testu šlo o 28 sad) nakupuje u šesti malých prodejců a výrobci se o testovaném rozměru dozvídají až po nákupu testovaných pneumatik. Pro ADAC jde o zásadní otázku, protože před časem musel přiznat, že se choval neeticky, když opakovaně měnil výsledky volby o nejoblíbenější auto. Důvěryhodnost největšího autoklubu v Evropě tehdy byla značně narušena, protože tím byly zpochybněny výsledky všech jeho testů, tedy i testy pneumatik.

Také francouzský výrobce pneumatik Michelin reagoval na informace Nokianu. Uvádí, že nikdy k testům nedodával jiné pneumatiky, než jsou v sériové produkci. Všechny testy, uskutečněné s pneumatikami Michelin, musejí být opakovaně reprodukovatelné, protože zkušební metodika firmy plně reflektuje reálné podmínky jízdy.

viz.
http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/gumova-dieselgate-finsky-nokian-podvadel-pri-testech-pneumatik-1274590
reagować
driver111
ilość wystąpień528
data registracji13.03.2013
Cztwartek 24.03.2016 08:59, ADAC
ADACu sice moc nevěřím, ale s tím Vredesteinem můžu souhlasit, máme na autě jak zimní, tak letní a super gumy za rozumné ceny, když jsem je kdysi kupoval, tak mi prodejce říkal, že značka se řadí mezi prémiové, jen s lepší cenou. Něco na tom bude :) Já na ně nedám dopustit.
reagować
BobanHTP
ilość wystąpień2404
data registracji19.08.2015
Cztwartek 24.03.2016 11:22, Nokian nedávno přiznal, že na testy do roku 2014 dodával upravené pneu
Testy moc toho dnes nevypoví. Samotný Nokian nedávno zveřejnil, že do roku 2014 dodával upravené pneu pro testy. To samé podlě mě dělá každý druhý výrobce. Navíc opravdu nevím jak se testy dělají, uvedu příklad:
Bydlím v Beskydech. Dlouhodobě mám špatné zkušenosti s Barum Polaris II a III a to zejména na udusaném sněhu na cestě (u nás se nesmí solit). Naopak mám skvělé zkušenosti s obyčejnými Firestony. Přitom v testech jsou často F. na konci desítky dokonce za Barumkama, tak se ptám, jako o čem to je ?, s Polarisy III nevyjedu ani menší kopec na zledovatělém sněhu, dokonce kamarádovy protektory vyjedou více....
V testech se asi měří podle dotací
reagować
Abík
ilość wystąpień93
data registracji20.01.2009
Piątek 25.03.2016 17:55, U pneumatik mne nejvíc zajímá jejich udávaný hluk apotom brzdná dráha.
Věci, jako je odstředivé nebo dostředivé zrychlení, stopa na kruhové dráze, kde jsou jenom nepatrné rozdíly, které normální řidič ani nedokáže rozeznat se zdají být nepodstatné. A náké to školení, že ta či ta pneumatika má o 2 m kratší brzdnou dráhu? K čemu. Prostě si nechávám větší odstup. Ujel jsem přes 1,3 mil. km a do nikoho ještě nenarazil. Zato obráceně to bylo už 6x.
reagować
Radim
ilość wystąpień2
data registracji17.09.2015
Środa 31.08.2016 14:26, Recenze
Jo, o "cinknutých" testech se toho napsalo už hodně. Já vždycky kouknu sem na recenze, taky to docela pomůže při výběru: https://www.test-pneumatik.cz
reagować

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.