cytat:
reakce na: Jerry1122, 25.04.2018 16:34 (Touaregy vyloženě nastudované ...)
Ahoj,moc dekuji za vecny prispevek. Uprimne, nechce se mi vrazet kupu penez do rocniku 2010+ ,jak jsem psal vyse,chudy nejsem, ale zas ty penize strcim radeji jinam.
Pripadne v obouch variantach bych se chtel drzet do rocniku 2005. At u VW nebo Range se vzduch.podvozku nebojim. Co se tyce motoru, u VW 3.0 tdi , nekdo na tyto rocniky nadava, nekdo je chvali. Samozrejme problematika vstriku turba,pripadne retezovych rozvodu..s tim bych si poradil. Pokud bude automat radit jak ma a udelaji vymeny vsech oleju vcetne difu a rozvodovky.
Pak tu mame Range...co napsat, proste libi se mi l322, mam rad stara trochu extravagantni a luxusni auta. V okoli mam 2 kamarady, co maji Land rovery, jeden ma Defa v expedicni uprave, druhy Diskosku 3, oba vcelku spokojeni,hlavne mam pres ne znale servisaky pres LR a RR. Myslim,ze motor pochazejici z bmw 3.0d neni spatnou volbou, kvalitni rozvody, bez DPF, ano cerpadlo,vstrikovace,turbo,klapky sani muze potkat kazdy naftak, ale kdyz se nevybere vyslovene dojebany kus,tak by to nemuselo byt spatne. A 130kw mi staci,nepotrebuji zavodit. Minus je asi prevodovka od GM,ktera obcas potrebovala repasi, ale to by se videlo u konkretniho kusu.
Kolega dole navrhoval Land Cruiser. Uprimne, jediny,ktery by me zaujal je LC 100 a k roku a stavu jsou ceny nenormalni. Hlavne chci auto naprosto bez koroze a bez jakychkoliv terennich,nebo tuning uprav,ci chipu. Mensi auto nechci, jelikoz potrebuji prostor, sam ma 2 metry, 2 deti, z toho jedna autosedacka, pes a kocar. K tomu delam na sebe, potrebuju vozit naradi a pripravky. Momentalne mam velkou zakazku v okoli,tak neresim jezdeni V8 ,ale vypada to na zakazky mimo hranice a preci jen chci uz jine pohodli, nez v jeepu z 95teho roku a zas spotreba kolem 10-12/100 mi nevadi a 2.0 tdi rozhodne neni motor,kzery by splnoval muj "naturel" :)
Proste me zajima,jestli ma nekdo prakticke zkusenosti z provozu techto aut.