0
powrót

diskuze k tématu: Kombinace nových a starých zimních pneumatik

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, technické dotazy, pneu a disky
Sarka192
ilość wystąpień1
data registracji14.11.2024
Cztwartek 14.11.2024 12:26, Kombinace nových a starých zimních pneumatik
Dobrý den,
dnes mi v autorizovaném Škoda servisu přezuli na zimní pneu. Jeden pár pneu byl kupovaný nový kvůli sjetému dezénu. Takže mám jeden nový a jeden starší pár pneu. Každý pár má jiný vzorek na dezénu. Vyměnili mi to tak, že vlevo vepředu mám novou pneu a druhá nová pneu je vpravo vzadu. Což znamená, že mám na levé přední a pravé přední jiný vzorek pneumatiky, který není ani shodný s levou zadní a pravou přední. Jela jsem se ještě jednou zeptat do servisu, jestli je opravdu v pořádku, že nové pneu jsou v podstatě do kříže na autě (levá přední a pravá zadní) a bylo mi řečeno, že jediná podstatná věc je, že vepředu mám hloubku dezénu 8.5 mm. Je to opravdu v pořádku? Nebude to auto jiné jízdní vlasnosti než kdyby se daly nové pneu jako pár na zadní nebo přední napravu? Hnaná je přední.

Děkuji za názor

Šárka
reagować
David V
ilość wystąpień2067
data registracji16.05.2007
Cztwartek 14.11.2024 12:45, RE: Kombinace nových a starých zimních pneumatik
cytat:
reakce na: Sarka192, 14.11.2024 12:26 (Dobrý den, dnes mi v autorizov ...)

Hm, to se mi nelíbí, navíc to myslím odporuje předpisu, že na nápravě musí být stejné pneu. Do kříže je to jednoznačně špatně.
Pokud by to bylo jen o stáří a dezén i jeho hloubka by byly stejné, mávnul bych nad tím rukou, ale takto je to jednoznačně špatně.
reagować
KoobaS
ilość wystąpień1042
data registracji23.04.2014
Poniedziałek 18.11.2024 13:08, RE: Kombinace nových a starých zimních pneumatik
cytat:
reakce na: Sarka192, 14.11.2024 12:26 (Dobrý den, dnes mi v autorizov ...)

Pokud jsou to "stejné" pneumatiky, tak je to sice trochu prasárna, ale přípustná.
Pokud se ale jedná o různé modely pneumatik, tak je to jednoznačně špatně. Na nápravě musí být pneu stejné značky a modelu.
reagować

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.