Wtorek 22.09.2015 16:29,
KIA Sportage 2.0CRDI - velký dříč za rozumné peníze.
V roce 2012 jsem koupil KIA Sportage 2.0CRDI 103kW z roku 2007 s najetými 120tis.km. Potřeboval jsem 4x4 za zrušené Mondeo v ceně původního vozu. KIA stála 160tis.Kč a to odpovídalo. Byla koupená v ČR a kupoval jsem ji od prvního majitele. Do dneška jsem najel 60tis.km a zatím dobrý. Trochu byl problém s citlivostí plynu na 1ku, ale pomohlo přečipování motoru. Auto je živější a spotřeba nižší. Musel jsem vyměnit spojku a dvouhmoťák, přední a zadní brzdové kotouče s obložením, rozvody a repasovat dva vstřiky. Pokud mohu porovnat dílenské provedení, je to zatím to nejlepší, co jsem viděl. Na autě mám univerzální pneu Pirelli Scorpion STR a jsou super. Vytáhli mě z jakékoliv situace. Trochu problém je na ledu, ale to je se vším. Letos budu přezouvat na Falken AS200. Jinak co se týče vozu, zrychlení parádní, spotřeba v průměru 7,8litru/100km. Motor je tichý a má zátah. Zpřevodování je dobré, ale velké mezery mezi 1-2 a malé mezi 4-5-6. Auto jede příjemně kole 120km/h, kdy točí na 6ku cca 2500ot/min. Maximálka je kole 180km/h. Celkem v pohodě jede 160km/h, pak už ztrácí dech. Interiér je příjemný, není přeplácaný. Prima je polohování zadních opěradel, sklopná sedačka spolujezdce na stolek. Výhled z vozu je dobrý, zpětná zrcátka jsou velká, bohužel i přední sloupky jsou dost robustní. Na couvání jsem přidal couvací senzory, bez nich to není moc dobré. Tahám za autem vozík a je to bez problémů. Zadní dveře se buď dají vyklopit celé, nebo jen horní část (super věc!). Přední světla by mohla být lepší, ale přidal jsem mlhovky a je to v pohodě. Ovládací prvky jsou všechny dobře dostupné. Sedačky jsou příjemné. Autorádio jsem pořídil Pioneer s intergovanou hadsfree sadou Parrot a paráda. Topení, ventilace i klimatizace fungují také velmi dobře. Když jsem auto kupoval, tak jsem se Korejce bál, ale auto auto předčilo má očekávání.
reagować