Ondra93 napisał:
Dobrý den chtěl bych si koupit auto, rozpočet +- 300 tisíc, max 350tis. Stačil by mi i hatchback/ale spíše kombi nižší střední třídy, plánujeme rodinu. Nejspíš bych volil nové auto se zárukou, nebo zkusit pár let starou ojetinu za tu cenu? Auto bude sloužit na ježdění do práce cca 25km tam, 25km zpět, různé ježdění v okolí atd. Roční nájezd okolo 15-18 tisíc km. Moje typy: kia ceed, Seat Leon, Opel Astra.... Budu rád i za jiné zajímavé alternativy a doporučení vhodného motoru i značky auta, upřednostňuji spolehlivost a dlouhověkost, tzn raději 1.4 s nepřímým vstřikem než vyhoněný tříválec s turbem. Děkuji :)
Ahoj, jestli hledáš spolehlivý kombík, co se dobře řídí, tak Ford má zrovna plošné slevy a Ford Focus kombi s motorem 1.6 atm nebo 1.0 ecoboost ti do 350000kč vyjde.
Kia Ceed - na mě drahý servis, který musíš dodržovat 7 let a stejně ze zkušeností mých kolegů, většinu vážných poruch neuznají
Opel Astra - tochu se bojím atmosférického motoru 1.4, který v minulosti vždy časem začal hodně papat olej
Seat Leon - asi nejmenší zlo
, ale Ford má spolehlivější motory ...