Dobrý den,
chci se s vámi podělit o zážitek a zeptat se na názor či radu. Měla jsem Hyundai i30 1.0 T-GDi benzín (najeto 90 tis. km, pravidelný servis) po 14,5 tis km v servise na výměnu oleje a drobnou opravu. Po nacenění diagnostiky (celková diagnostika, brzdy seřízení vyčištění, rozhýbání brzdičů, doplnění kapalin, geometrie přední a zadní osy) za 7 000 Kč jsem se rozhodla si toto domluvit jinde a požádala jsem jen o výměnu oleje a připevnění plastové lišty pod nárazníkem.
Pan majitel byl z mé zprávy rozmrzelý a když jsem si pro auto přišla, pustil se do mě, že neservisuji auto (pravidelný servis probíhal, jen poslední jsem zvolila jinde), že je to jeho zodpovědnost, když od něj takto odjedu, tak mi do garanční knížky napsal, že jsem odmítla pravidelný servis, a dal mi zdarma pylový a vzduchový filtr (u něho měněn 1/2024 měsíců před), měla jsem už nový mj. objednán. Poděkovala jsem a řekla, že ještě kouknu na olej, který už byl zaplacen (2 700 Kč za 5l s prací, do auta patří 3.5l).
Na to se rozčílil, že si z něj snad dělám srandu, že ani nevím, jak vypadá můj podvozek, že potřebuju nové destičky (u něho měněny 1/2024) a další strašení...
Otevřela jsem kapotu a koukla na olej. Fotky oleje po několika otřeních měrky a "nového" olejového filtru přikládám v odkazu. Auto sjelo z heveru, asi 20m.
https://photos.app.goo.gl/fdUq6xSEafBgQKtf9https://photos.app.goo.gl/dxLeSZgjEYoKHadz5Pan majitel se velmi rozčiloval, že tomu nerozumím, že jsem nechtěla výplach motoru, takto to je běžná barva nového oleje, auto řídí žena, málo zahřívá, takže tak pak motor vypadá (auto většinou jezdí dlouhé vzdálenosti, po Praze MHD).
Proběhla dlouhá diskuse i za přítomnosti policie, pan Hroník je žádal, ať mě zadrží i s autem... spousta toho padla, přijel známý, který také dělá auta, dohadovali jsme se dlouho, pan Hroník křičel "nikdy vám peníze nevrátím", nabízela jsem 1000 Kč zpět a zapomenout na něj...
Přizval nakonec i mechanika, který měl olej měnit. Ten odmítl dát auto na hever. Ale přísahal na svou rodinu, že olej a filtr v pořádku vyměnil.
Můžete mi napsat svůj názor na věc a zda jste někdy řešili?
Děkuji.