MHr napisał:
Auto se mi taky moc nelíbí. Vypadá jak stará toyota corola, evropsky teda rozhodně ne. Kia vypadá líp. Tyto auta mohou konkurovat opravdu snad jen cenou.
Ano, uz dlhsie si vsimam, ze automobilka Hyundai si zrejme nedokaze najat kvalitneho dizajnera (ak teda nejakych vôbec maju). Osobne si nespominam ani na jedno
auto, ktore by tato firma vyplodila a dalo by sa o nom povedat, ze je aspon trochu pekne. Mozno sucasne SantaFe, alebo Ceed - ten disponuje este pomerne rozumnym designom. Model i30 ako "prezleceny" Ceed sa im svojim zjavom vôbec nepodaril. Vidno tu este stale, ze pani z Korei sa nevedia (alebo nechcu) prisposobit mimoazijskemu zakaznikovi. Dokonca by som to mohol povazovat i za akusi formu ich ignorancie, co sa mi zda kontraproduktivne, kedze ich cielom je zrejme PREDAT. Onehdy som pozeral Top Gear, kde Clarksonova partia testovala mnozstvo korejcov (inak odporucam-nasmejete sa) a ako jediny pouzitelny adept vysiel Hyundai Getz. Lenze - ked si ho cenovo porovnali s konkurentom VW Polo, tak zistili, ze odpadol jediny dovod, preco si korejca kupit - ktorym je a bude cena. Pokial sa i nadalej budu uberat cestou nevabneho az "ledabolo" dizajnu, tak si asi svoje postavenei nezlepsia. Osobne by som o Hyundai-i, a toboz novom ani len neuvazoval. Niekto tu i30 v diskusii pod testom spotreby porovnaval s Oktaviou 2 - no nehnevajte sa, myslim, ze tam naozaj nie je co porovnavat. Keby mal Hnujdaj hned aj lepsi motor, na Okt. 2 sa da aspon pozerat (osobne mam Mondeo, ale Skode nemozno upriet dobre podvozky a radenie, niekedy aj riadenie).