vita09 napisał:
Mockrát děkuji za odpovědi. Jen mi to ještě nedá, pokud bych tedy vybral octávii 1.9 tdi 66kw na couračky ( cesta do města 10km) s lehkou nohou bych se mohl dostat na jakou spotřebu? Odahdoval bych tak 6,5 litru? Pokud bych sáhl po benzínu např. 1.6 mpi tak si myslím, že pojedu určitě za víc... A za předpokladu, že bych narazil na pěkný a nestočený kus, tak by mě mohli případné neduhy dieselu minout.
Ono se s tím motorem při couračkách po městě dle pal. počítače dá jet s lehkou nohou klidně pod 6. Já mám teď 81 Kw a dlouhodobě jezdím za 5,7 dle dotankování a to je 60% okresky a 30% město a 10% dálnice a to se necourám, jezdím svižně. S tou 66kou co jsem měl ve firmě je to podobné. To že bude auto stočené je jedna věc, je otázka o kolik, ale prioritně bych se díval na celkový stav auta. Já to řešil cca před pár lety, kdy jsem vracel firemní 66ku a potřeboval jsem k té mojí 81ce ještě jedno auto a tenkrát jsem raději volil stilo JTD, protože jsem se už bál technického stavu jedničkových oktávek.Nicméně bratrovi se mi v prosinci podařilo sehnat O1 4x4 s 1.9 tdi, což už je motor PD, ale ještě jeden z těch méně poruchových a měla najeto 112 tisíc (zjišťováno přes vin u kamaráda ve vw) a cena byla 120 tisíc, takže ano dá se sehnat, ale chce to trpělivost a nebrat první leštěnku. S tou 1.6mpi počítejte po městě cca 9 litrů. Na dleší trasu se dá jet kolem 6-7.