cytat:
reakce na: Filip F., 06.03.2024 06:44 (Zdravím vás, hledám nějaké kom ...)
Moje volba Honda. Sám mám doma jako druhéauto Civica 9g s 1,8iVTEC, je to klasika nepřímý vstřik, bez truba a jiných prasáren, řetěz, držák. Spotřeba zcela v klidu do 6/100, město kolem 7,5. podvozek je sice tvrdší a poměrně dost je toho slyšet, ale naladění je takové, že to ještě neotravuje a dá se s tím i trošku jet. Paradpxně ale můj tip je jiný: Clio IV s motorem 1,2 54kW, které mám jako třetí auto vyloženě na práci - město, hory na přecpaná parkoviště, zima v soli, prostě každodenní dřina. Mám r.v. 2018, je to nesmrtelný motor a prověřený po X desetiletí, kterému stačí měnit olej a svíčky. Ač tomu někdo nebude věřit, tak má vskutku výtečně naladěný podvozek, který je jistý, čitelný a navzdory motorizaci to auto dokáže v zatáčkách poměrně dost. Absolutní bonus je vysoká odolnost proti korozi, nízké provozní náklady (spotřeba za zimu je u mě 5,7/100), v autě není nic moc, co by se mělo kazit - tedy turbo, přímé vstřikování, nějaké hybridy a jiné nesmysly. S Cliem se dá zcela bez potíží jet i delší trasa, v zimě, když nakydali tuny soli jsme s tím jezdil každý týden trasu ŠPK-OVA, absolutně v pohodě, mimo město to jede na pohodu 100, spotřeba po této trase byla kolem 5,5. Má to tempomat, klimu, poměrně velmi dobře topí, místa za volantem královsky (mám 186 a musím si sedačku posunovat dopředu), volant stavitelný ve 2 osách. Prostě pohoda.