0
powrót

diskuze k tématu: Ford galaxy - Váš názor

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla
aknalb
ilość wystąpień3
data registracji11.10.2016
Środa 26.10.2016 16:32, Ford galaxy - Váš názor
Zdravím,

chtěla bych Vás požádat o radu už nějakou dobu vybíráme rodinné auto, Váhali jsme mezi superbem, mondeem, s-maxem a galaxy. Nakonec vyhrál ford galaxy, kvůli možným 7 místům, velikosti kufru atd. Teď se nám naskytla koupě Galaxy rok výroby 2010, dovezen z Belgie, 2.0 TDCi, 103kw, automat powershift, najeto 139.000km v kůži, servisní knížka, výpis z fordu i cebie v pořádku, výbava v té vyšší kvalitě, nemá to jen panoramatickou střechu, vyhřívání sedaček, zadní clony. Auto jsme ještě nenechávali prohlédnout, takže zatím nevíme, jestli není někde nějaký problém. Nabízený za 349.000,- a mi teď trochu váháme a topíme se v tom. Potřebujeme nezaujatý názor. Co si myslíte o automatu a celkově poměr cena x km x rok.?
Předem děkuji, ale už z těch všech aut, co jsme viděli, začínáme být otupělý a plácáme se v tom.
reagować
David V
ilość wystąpień2067
data registracji16.05.2007
Cztwartek 27.10.2016 11:21, Možná, možná ne
Milá Blanko,

tady lze poradit jediné:

Nechte jej důkladně prohlédnout (motor, podvozek, karoserii, servisní prohlídky, Cebia je u dovozu k ničemu, protokoly z jejich STK) a pakliže bude opravdu v pořádku, ani zrnko pochybnosti a rozpočet 350 tKč je akceptovatelný, tak proč ne. Ale ještě si nastudujte informace o převodovce Durashift, na pozadí jako bych měl pocit, že s ní cosi není úplně OK, ale protože mě automaty nezajímají, tak nechci spekulovat. Každopádně, pokud jsou mé obavy o převodovku liché, tak jí stejně nechte HNED vyměnit hydraulický olej a doporučuji přímo olej, který plní konkrétní specifikaci od Forda.
reagować
Valnoha
ilość wystąpień322
data registracji03.01.2011
Cztwartek 27.10.2016 13:51, G
Galaxy r.v.2010 jsem jezdil 3 roky s 2,2tdci. Dodnes s ním jezdí žena.
Je nabízený model již po faceliftu? Jeví se mi cenově spíše na horní hranici a tím spíš že je to pouze 2,0. Pokud to není po facelift ( který se v roce 2010 lámal) tak je to jednoznačně předražené. Automatické převodovce powershift bych se asi vyhnul. Jizda s ní není buhví jaký požitek... Zrovna si jí koupili příbuzný v Mondeu ( tedy pokud je v Galaxy ta samá) takže alespoň mohu zmínit částku za výměnu jejích náplní v origo Ford servisu cca 5tkč.
Co se týče výbavy, tak panoramatická střecha je spíše na obtíž. V létě i přes záclonky prosvítá dost slunce...
reagować
radek.slivaFB
ilość wystąpień181
data registracji16.03.2013
Cztwartek 27.10.2016 14:14, Dovoz
Dobrý den,

dovoz je vzdy vice komplikovany....osobne bych vam doporucil spise cesky puvod jak rikal david V da se to kontrolovat pres cebii. Ja koupil mondeo 2.2 tdci primo u dealera kde bylo nechane na protiucet a v cebii jsem mel asi 20 zaznamu za kazdy servis ktere odpovidali pri vypsani vinu...Koupil jsem to v praze AMB Ford nechci tim delat reklamu ale maji tam tedka s-max 2.0tdci silnejsi model 120kw 2012. Berte to jako tip
reagować
radek.slivaFB
ilość wystąpień181
data registracji16.03.2013
Cztwartek 27.10.2016 14:14, Dovoz
Dobrý den,

dovoz je vzdy vice komplikovany....osobne bych vam doporucil spise cesky puvod jak rikal david V da se to kontrolovat pres cebii. Ja koupil mondeo 2.2 tdci primo u dealera kde bylo nechane na protiucet a v cebii jsem mel asi 20 zaznamu za kazdy servis ktere odpovidali pri vypsani vinu...Koupil jsem to v praze AMB Ford nechci tim delat reklamu ale maji tam tedka s-max 2.0tdci silnejsi model 120kw 2012. Berte to jako tip
reagować
sheogorath
ilość wystąpień527
data registracji27.05.2016
Cztwartek 27.10.2016 14:39, RE
Ten powershift vypada jako klasicka dvouspojkova prevodovka (neco jako DSG). Nebude mit sametovej chod jako klasicky automatu s hydromenicem. Pry to vyrabi Ford s Getragem, takze uplna tragedie by to byt nemusela, ale ctu dost stiznosti, ze to radi hrube, az neprijemne....

Jinak 5k Kc za vymenu naplne a filtru v automatu v autorizaku je v pohode.

Ja mam klasiku automat s hydromenicem, a predepsana udrzba vyjde na cca 10k kazdych 30000km (tzn v mym pripade jednou rocne)...

reagować

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.