0
powrót

diskuze k tématu: ztráta oleje u Mondea

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, technické dotazy, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 26.04.2013 12:12, ztráta oleje u Mondea

vozidlo: Ford Mondeo mk3
rok výroby: 2002
palivo: benzin
výkon v kW: 81
kód motoru: duratec he cgba

popis závady: mám špinavý motor od oleje ale jen ze strany rozvodů.
mám tedy vyměnit těsnění pod hlavou?

kód chyby určené na diagnostice: -

typ diagnostického přístroje: -

kroky učiněné pro odstranění chyby + následky: -
reagować
David V
ilość wystąpień2067
data registracji16.05.2007
Piątek 26.04.2013 20:08, RE: ztráta oleje u Mondea
nepřihlášený uživatel napisał:
vozidlo: Ford Mondeo mk3 rok výroby: 2002 palivo: benzin výkon v kW: 81 kód motoru: duratec he cgba popis závady: mám špinavý motor od oleje ale jen ze strany rozvodů. mám tedy vyměnit těsnění pod hlavou? kód chyby určené na diagnostice: - typ diagnostického přístroje: - kroky učiněné pro odstranění chyby + následky: -

Těsnění pod hlavou asi ne (ani nevím, jestli jsou tam vůbec nějaké olejové kanálky). Podezříval bych hydraulický napínák rozvodového řetězu popřípadě zkontroloval kudy je vedeno odvětrání klikové/ventilové skříně a zda není ucpané. Dále pak bych se podíval, jak vypadá těsnění ventilové skříně a v neposlední řadě bych vyloučil i možnost, že ona mastnota je hydraulický olej z posilovače řízení.
Při neúspěchu bych zkusil fóra a nakonec oslovil servis, ale nepouštěl bych se do prventivních výměn stylem střelba do křa.
reagować
salix
ilość wystąpień35
data registracji17.02.2009
Piątek 26.04.2013 21:26, špinavý motor
Ten samý problém mám na své 18ti leté Impreze.Mechanik řekl, že je to netěsnící gufero a že mi to opraví spolu s rozvodama.Už to řešit nebudu , v létě mi končí TK, cena auta je menší než případná oprava a tak jen hlídám a dolévám olej .Ekologicky )).Moje Rézinka to má holt už spočítaný, ale sloužila mi opravdu velmi dobře.
reagować

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.