Koloss napisał:
Nechcu začínat další smršť, ale vlastně jsme se obloukem dostali zase k původnímu problému - hádání o milimetry a větší/menší. Napsala jste, že BMW 3 je větší než Mondeo, podle mých zjištění to tak není a aniž bych se chtěl hádat o milimetry, musím prohlásit, že ve většině údajů je BMW 3 menší než Mondeo, v některých jsou vyrovnaní a v pár údajích je BMW o chlup lepší. V celkovém srovnání je BMW 3 spíše menší než Mondeo. Délkou lehce přesahující 4,5 metru (a i celkovým vnitřním prostorem) se BMW...
Já svůj zdroj informací uvedla (a ještě si to ověřila), přiznávám že jinde jsem NEhledala, ostatně TENTO parametr u auta opravdu až dosti dozadu řadím.
Jak jsem už řekla, u vozů prémiového segmentu je to tak vždy (a bylo) - to NENí nic výjimečného. PODSTATNÝ je rozvor (z toho "vše" vychází). Octavia je jen (výborná) ukázka (geniálního) managmentu VW (ostatně, že octavia je mechanicky "jen" golf - to ví, asi i v česku, každý). Z onoho rozvoru nevychází "jen" konstrukce vozu (umožňující výrazně lepší "práci" s rozložením "všeho"), ale i to nejdůležitější - jízdní vlastnosti = chování vozu "ZA" ono levnější řešení proti jiným "klasickým" vozům střední třídy bojuje).
Ona věta o prostoru uvnitř vozu a rozvoru JE naprosto "základní" - bohužel ...
Auta všech kategorií neustále rostou (co pamatuji - a ŽE už něco pamatuji), nicméně jisté náznaky tu jsou, že ta doba skončila ... (což je, do jisté míry, snad i dobře).
Ostatně vám, jako majiteli "typického" vozu střední třídy nemusím vysvětlovat rozdíl, třeba jen po 200 -300 km, které ujedete v mondeo a v octavia (nebo obecně v jakémkýchkoliv vozech "různých" tříd). Mimochodem TO, že je v českých statistikách Octavia řazena do "střední třída" a např. Jetta (naprosto identický vůz - z pohledu konstrukce a rozměrů) do "nižší střední .." - je výsměch, "absurdistán", tragikomedie - naprosté opovržení a ztráta soudnosti - řekla bych já.
Určitým "základům" pohledu na vůz jsem byla naučena .. už tomu je pár let ... ale NIC se nezměnilo, lety praxe mám ověřeno ŽE to tak (stále) je .. ŽE o tom mám občas problém někoho přesvědčit .. (třeba ono místní "NADřazování" octavie .. mimochodem octavia se dnes již opravdu cenově prolíná nejen s vozy jako modeo, ale i jaguar či lexus).
Nuže, nevím je-li ve vnitřním prostoru mondeo či bmw 3 větší/menší - a OPRAVDU to NEpokládám za "prioritu" (to že "můj" Brumla patří spíše k těm větším je souhra okolností, rozhodně to není TEN důvod, proč jsem (již podruhé) zvolila tento model.
PS: Pokud má vůz s delším rozvorem kratší/menší vnitřní prostor (a zavazadelník) = jde o lépe (dráže) konstruovaný vůz s lepšími jízdními vlastnostmi. Pokud má vůz s menším rozvorem delší/větší vnitřní prostor (a zavazadelník) = jde o hůře (levněji) konstruovaný vůz, s horšími jízdními vlastnostmi.
TO je PODSTATA - "více" ze mne asi "nevypadne" ,-)