0
powrót

diskuze k tématu: Za co vyměnit dosluhující Citroen Xantia?

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, technické dotazy, německá vozidla, francouzská vozidla
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 28.09.2008 22:10, RE: Sarojan._eee!
Kylie napisał:
Vy takový příspěvek napsat neumíte, že? To bude ten "problém"...
Myslíte takový jako ředitel zeměkoule? Ne to neumím, protože jsem si nikdy na nic podobného nehrál na rozdíl do vás.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 29.09.2008 01:30, RE: Sarojan._eee!
sarojan._ napisał:
Myslíte takový jako ředitel zeměkoule? Ne to neumím, protože jsem si nikdy na nic podobného nehrál na rozdíl do vás.
Seknout umíte pěkně, škoda že také neumíte napsat něco ze svých zkušeností s C5 (například COKOLIV z ovládání vozu).
PS: Doma vám to také nevysvětlili, takže to opět zbylo na mě. To, že někdo (trochu) rozumí autům a má o nich určitý přehled - z něj NEdělá ředitele zeměkoule (na to je potřeba MNOHEM více a hlavně něco úúúúúplně jiného) - to jen aby jste ten nesmysl neustále neopakoval.
PPS: No pokusil jste si něco o Citroën C5 vymyslet, nevyšlo to - staly se už horší věci. Příště raději pište o voze který opravdu máte, či alespoň znáte. A jestli se vám C5 a C6 nelíbí - klidně to napište, vždyť na tom nic není...
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Środa 01.10.2008 09:17, RE: C5 nebo něco malého?
Kylie napisał:
Vlastní chybu moc přiznat neumíte. Nebudete vy "chlap"?
PS: Spočítejte kolikrát jste (nesmyslně) v této diskuzi bojoval se mnou...
Vlastní chybu? Proboha o čem to tady melete? Napište, v čem jsem chyboval?
Nebojuju nesmyslně, ale s nesmyslama. Někdo tu napsal nesmysl, já ho opravil. Kdybyste to tak nechala, protože jsem měl dokázatelnou pravdu, byl by klid. Jenže vy se snažíte, aby ten nesmysl prošel, vědomé obhajování nesmyslu je de facto šířením lži, to je to, co tady provádíte. Ze lhaní ohledně statistik TÜV a C5 už vás tady někdo usvědčil. A protože vám chybí argumenty, tak tady vytahujete hovadiny, že prý "nedokážu uznat chybu". To mě, milá "dámo", málo znáte. Vraťte se k Chocholouškovi, už vás jistě postrádá.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 04.10.2008 01:42, RE: C5 nebo něco malého?
Koloss napisał:
Nebojuju nesmyslně, ale s nesmyslama. Někdo tu napsal nesmysl, já ho opravil. Kdybyste to tak nechala, protože jsem měl dokázatelnou pravdu, byl by klid. Jenže vy se snažíte, aby ten nesmysl prošel, vědomé obhajování nesmyslu je de facto šířením lži, to je to, co tady provádíte. Ze lhaní ohledně statistik TÜV a C5 už vás tady někdo usvědčil. A protože vám chybí argumenty, tak tady vytahujete hovadiny, že prý "nedokážu uzn...
Nejste vy "nemocný na hlavu"?
1. Dle statistik jsem opravdu trošku "lhala" - C5 napříč ročníky skončila mírně NADprůměrně (já ji popisuji jako průměrnou)
2. Jste přidrzlý ubožák co neumí uznat chybu - JEN uráží.
3. Já vás OPAKOVANĚ vyzývám k návratu k tématu, k PODSTATĚ - vy jste VŽDY odmítl - proč???
4. Narozdíl od vás jsem "dodala" i přesné rozměry oněch aut (o tom to ale NENí - to je přeci NAPROSTO nepodstatná hodnota!!!!!!!!!!!!). Navíc NIJAK nesouvisející s meritem věci!
5. Takže ještě jednou C5 je v reálu mírně NADprůměrně spolehlivé vozidlo (fakta jsou fakta - s tím nic nenaděláte) - já to "správně" popisuji jako průměr - nechtějte nové tabulky GÜV - to by jste "zaplakal"
6. K rozměrům aut se vyjádřili i jiní diskutující: JAK TO, že jste si "troufl" jen na mne? To se jich bojíte? Je to o to ubožejší, že já o velikosti vozů nemluvila!!!!
Navíc venkovní rozměry auta (+/- pár mm) je věc NEdůležitá a na nic nemá vliv.
7. Omluvit, nebo alespoň STEJNĚ a VÍCE ony autory vět o velikosti Mondeo x Xantia x C5 "napadnout". Nebo jste taková "srág....", že jen na ženu si troufáte?
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 04.10.2008 01:53, RE: C5 nebo něco malého?
Koloss napisał:
Nebojuju nesmyslně, ale s nesmyslama. Někdo tu napsal nesmysl, já ho opravil. Kdybyste to tak nechala, protože jsem měl dokázatelnou pravdu, byl by klid. Jenže vy se snažíte, aby ten nesmysl prošel, vědomé obhajování nesmyslu je de facto šířením lži, to je to, co tady provádíte. Ze lhaní ohledně statistik TÜV a C5 už vás tady někdo usvědčil. A protože vám chybí argumenty, tak tady vytahujete hovadiny, že prý "nedokážu uzn...
Chocoloušek? Vždyť vy jste ani nepochopil jak to bylo s C5 a těmi statistikami... Ale "honem" používáte slova jako: HOVADINY, ŠÍŘENÍ LŽÍ ...
Takže: "Mokrá hadr na hlavu, vše znovu přečíst a KLID (snad pak maličká omluvička)
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 06.10.2008 11:31, RE: C5 nebo něco malého?
Kylie napisał:
Nejste vy "nemocný na hlavu"?
1. Dle statistik jsem opravdu trošku "lhala" - C5 napříč ročníky skončila mírně NADprůměrně (já ji popisuji jako průměrnou)
2. Jste přidrzlý ubožák co neumí uznat chybu - JEN uráží.
3. Já vás OPAKOVANĚ vyzývám k návratu k tématu, k PODSTATĚ - vy jste VŽDY odmítl - proč???
4. Narozdíl od vás jsem "dodala" i přesné rozměry oněch aut (o tom to ale NENí - to je přeci NAPROSTO nepodstatná hodnota!!!!!!!!!!!!). Navíc NIJAK nesouvisející s meritem věci!
5. Takže ješt...
Budu reagovat naposledy, protože je to hrách na stěnu.

K rozměrům jsem se vyjádřil jen tehdy, když jsem opravoval nesmysl. Kdybyste ten nesmysl nechtěla zamlžit, nevnikla by tato diskuze vůbec. Máte potřebu se vyjadřovat ke všemu, tak se nedivte, že když (obrazně) někomu šlápnete na nohu, tak se ozve.

Píšete, že mám uznat chybu - netuším o čem to melete a když jsem se zeptal, abyste řekla, kterou chybu mám uznat, tak jste neodpověděla. Tak znova - jakou chybu jsem udělal a mám ji uznat? Ty statistiky o C5 to nebyly, ty jsem zmínil až potom, to je z diskuze s někým jiným, kde vás někdo opravil a vy jste to uznala.

Opravdu závěr - diskuze o ničem mě nebaví, jestli to čte ještě někdo jiný, obrázek si udělá sám. Podobně nemyslné přestřelky tu vedete i s jinými lidmi. Pokud nenajdete v mém příspěvku nesmysl, který by se dal opravit, tak na mě nijak nereagujte, ani souhlasně ani pochvalně, prostě vůbec. Je to kratší, když má někdo proavdu, není potřeba ji desetkrát potvrzovat, když někdo hlásá nesmysl, je potřeba ho opravit. HOWGH
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 11.10.2008 23:25, Koloss(ovi) - snad naposled
Koloss napisał:

K rozměrům jsem se vyjádřil jen tehdy, když jsem opravoval nesmysl. Kdybyste ten nesmysl nechtěla zamlžit, nevnikla by tato diskuze vůbec. Máte potřebu se vyjadřovat ke všemu, tak se nedivte, že když (obrazně) někomu šlápnete na nohu, tak se ozve.

Píšete, že mám uznat chybu - netuším o čem to melete a když jsem se zeptal, abyste řekla, kterou chybu mám uznat, tak jste neodpověděla. Tak znova - jakou chybu jsem udělal a mám ji uznat? Ty sta...
Zkusím to ještě jednou, je to trochu jak mluvit do dubu.

K rozměrům jsem se (konkrétně! pravdivě!) vyjádřila (CO nazýváte "mlžením"? - OPRAVDU by mne to zajímalo! NEspletl jste si mne s někým?!?!? - koukněte se zpátky nahoru - a pak se KONEČNĚ omluvit můžete .-)
NEmlžím, NEvymýšlím (a když něco popletu/přehlédnu - "klíďo" se omluvím .-)

NEmelu, snažím se vyjadřovat (zcela) pregnantně. Problém s rozměry (který vás "rozohnil") se mne VŮBEC ale vůbec NEtýká!!! CO na tom NEchápete? Napsal to někdo jiný! PROČ jste se s tím obrátil na MNE? A mimochodem - NE zrovna "líbezně" (váš 1. příspěvek na/vůči mé maličkosti 24.9. 12:28).

TOŤ vše, TAKHLE je to prosťoučké ...

PS: O "průměrnosti" Mondeo jsem se vyjádřila z důvodu
1) Mondeo disponuje NADprůměrnými podvozky
2) Mondeo začátkem tisíciletí disponovalo (spolu s opel) NEJhoršími naftovými motory
3) Mondeo dle GÜV (5 000 000 vozů na německém trhu) je z dlouhodobého hlediska hodnoceno jako celkově NEJproblémovější NEJporuchovější vůz střední třídy na německém trhu prodávaný (to NENí vtip!)
PROTO jsem si dovolila napsat "neutrální" formulaci "průměrný"
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 12.10.2008 01:50, Koloss(ovi) - snad naposled (2. část)
Koloss napisał:

Píšete, že mám uznat chybu - netuším o čem to melete a když jsem se zeptal, abyste řekla, kterou chybu mám uznat, tak jste neodpověděla. Tak znova - jakou chybu jsem udělal a mám ji uznat? Ty sta...
Pravděpodobně jste své kritiky od prvopočátku na přispěvatele jménem "Bozz" směřovati chtěl, špatně jste však zacílil a na mne omylem/nedopatřením (nebo to mělo JINÝ důvod?) svůj "hněv" zaměřil.
První příspěvek Bozz(e) jsme pochválila, neb vše (PODSTATNÉ) k článku i diskuzi shrnul a kupující vše "vy(o)světlil".
Netuším PROČ jste se (když už - i když TRVÁM na tom, že VNĚJŠÍ rozměry vozu, resp. rozdíly v rozsahu mm jsou opravdu NAPROSTO (!!!) NEpodstatné - těch 5 cm v rozvoru, jak srovnává Bozz, je /když-už!/ pro "auto" DALEKO důležitějších, než centimetr na délku/šířku/výšku!)
Takže ... ZA přehledný "souhrn faktů" (názory NEměním - bylo to dobře přehledně napsáno) jsem příspěvek Bozz(e) pochválila a vaši nebývalou "přízeň" si (já - JEN a JEN já a JEN já!!!) tím "vysloužila" - TO mne překvapuje, TO je "unfair", TO je (naprostý) NEsmysl!
Když tedy NĚKDO nesmysl píše - OPRAVTE HO! NE mne!!! Rozumíme si KONEČNĚ?
PS: Pokud něco přehlédnu či spletu, klidně MNE upozorněte - budu jen ráda (cizí slova/chyby/překlepy či cokoliv jiného na mne, prosím, NEházejte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
PPS: K vašemu Mondeo 2.0 z roku 2001 (snad se nepletu) jsem mnoho testů nenašla, ale co do jízdních vlastností fordy (odvěků...) byly NADprůměrné, bohužel v některých ročnících si tento výrazný NADprůměr v některých jiných vlastnostech (až příliš) "doháněly" (jinými "mínusy" - PROTO mé hodnocení "průměr"). Např. ve velkém srovnávacím testu světlometů (vozů střední třídy) 10. místo (z 11ti); vnitřní hlučnost při 130 km/h 10-11. místo (tedy poslední); brzdná dráha ze 160 km/h 7-8. místo (to už JE průměr .-); naopak PODprůměr je hodnocení stability při "pí - split" brždění - tedy brždění na nestejném povrchu (např. u kraje vozovky vlhko, zbytky sněhu apod. - tam se "zapotíte" více než většina ostatních řidičů v jiných vozech (v praxi skoro NEJvíce - ze všech); NEJmenší nádrž ze všech vozů střední třídy; jako jeden z mála (jediný z evropských automobilů stř. tř.) NEmělo Mondeo minulé generace sériově ESP!; sedadla jsou věc trošičku individuální, ale dle Auto moto und sport jsou ta přední v Mondeo "unbequem" - takové hodnocení NEnajdete "každý den"!; na (spolu)poslední 10-11. místě skončilo Mondeo i v komplexním hodnocení "bezpečnost" - NEjen crash-test!;
NEtrapte se CELKOVĚ skončilo v onom BIG testu Mondeo díky skvělému podvozku a řízení na výborném 5tém místě (z 11ti)! Tedy .. průměr - TAK, jak jsem již dávno řekla - já si NEvymýšlím .-)
(1. bmw 320, poslední Vectra - kdyby vás to náhodou zajímalo..)
Pěkný den, vše "ujasněno"? Ach, málem jsem zapomněla .. HOWGH!
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 13.10.2008 14:22, RE: Koloss(ovi) - snad naposled
Kylie napisał:
Zkusím to ještě jednou, je to trochu jak mluvit do dubu.

K rozměrům jsem se (konkrétně! pravdivě!) vyjádřila (CO nazýváte "mlžením"? - OPRAVDU by mne to zajímalo! NEspletl jste si mne s někým?!?!? - koukněte se zpátky nahoru - a pak se KONEČNĚ omluvit můžete .-)
NEmlžím, NEvymýšlím (a když něco popletu/přehlédnu - "klíďo" se omluvím .-)

NEmelu, snažím se vyjadřovat (zcela) pregnantně. Problém s rozměry (který vás "rozohnil") se mne VŮBEC ale vůbec NEtýká!!! CO na tom NEchápete? Napsal to ...
Bozz napsal nesmysl, já ho opravil a vy mě peskujete, že se nebudeme hádat o centimetry. Tedy snažíte se, abych nesmysl nechal projít, tomu říkám mlžení. Vysvětluju vám to už potřetí a slušnost mě již opustila, tak se ptám - jste slepá nebo blbá? Odpovídám si - asi oboje.

Když se vás ten problém vůbec netýká, měla jste tu pravdu nechat být a nemotat se do toho. Tak se obvykle zachová normální člověk, ne tak vy.

Mondeo NEJproblémovější a NEJporuchovější vůz? Vy jste spadla z jahody na hlavu. Denně v něm jezdím, já opravdu vím o čem mluvím (na rozdíl od vás). Problémy s čerpadly a vstřiky dieslů Fordu byly vyřešeny tak, že TDCi jsou dnes nejlevněji opravitelné diesly na trhu, celé skvělé HDi jim může závidět. Benzíny bez turba mají na trhu snad nejlepší.

Vaše skvělé statistiky TÜV (německá STK) jen vypovídají o tom, v jakém stavu řidič auto na STK doveze. Kdo se o něj stará a je v servisu 1x měsíčně, pak projde bez problémů a TÜV si udělají čárku do stavu SUPER. Pak přijede někdo, kdo servis neviděl dva roky, najdou mu dvě závady a udělají čárku do kategorie ŠUNT. A nikdo nevidí rozdíl mezi JEDNOU návštěvou v servisu a DVACETI návštěvama v servisu. A statistiky výjezdu k poruchám? Stačí aby jedna značka měla svou servisní službu a všechny leasingy napevno svázala s ní a z celkových statistik prostě vypadne a vypadá to, že k jejím autům nikdo nejezdí. Kdákejte tu co chcete, já vím své.

Až na jeden nesmysl byl Bozzův příspěvek OK, tak jsem opravil jen tu jedinou chybu a zbytek nechal tak. Bozz se k mé výtce vyjádřil jednou a srozumitelně a nebyl důvod na to dále reagovat. Nepíšu sem příspěvky proto, aby mě někdo chválil, ale proto, aby se člověk, kterému chci poradit dozvěděl podstatné. Z vašich rozsáhlých statí se každému motá hlava, ale informační hodnotu mají nulovou. Když už chcete, aby něčí názor byl podpořen, stačí napsat prosté "SOUHLAS" a jít dál.

Vytahujte další nesmysly ohledně statistik, vždy si najdete to, co se vám hodí do krámu. Statistika hlučnosti a brždění - oboje je důsledek použitých pneumatik. Chcete říct, že všechny vozy byly obuty na identických gumách? Pokud ne, tak taková statistika má hodnotu papíru, na kterém je napsána. Sedačky v Mondeu - víte vůbec o tom, že v Mondeu od roku 2001 byly dva typy (různě tvarované sedáky, nemluvím jen potahu) předních sedaček? Věděl o tom vůbec někdo v tom vašem skvělém renomovaném testu? A které to propadly? Nepřítomnost ESP? Nebylo náhodou to Mondeo ze všech vozů služebně nejstarší? Vzhledem k tomu, že loni vyběhla nová modelová řada, tipoval bych že nejstarší bylo. Jen pro strovnání - Mondeo 1993 byl první vůz střední třídy se sériově montovaným airbagem řidiče a ABS. Vectra? Passat? Ti si o tom v té době nechali zdát.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 13.10.2008 14:24, RE: C5 nebo něco malého?
Bozz napisał:
dodatek: Mondeo2 trochu povyrostlo proti první generaci, takže rozvor se zvětšil z 270 na 275cm. Xantia ve své době těžko hledala srovnatelně velké auto, které by nabídlo rozvor 275cm a přiměřeně tomu velký prostor pro posádku. C5 nabízí srovnatelný prostor jako Xantia (mají stejný rozvoru).
Toto samozřejmě nic nemění na faktu, že Focus je stále o třídu menší auto než Xantia/C5 a jiné auta střední třídy. Také vidím, že autor odpovědi nečte příspěvky v diskuzi a stále mystifikuje tvrzením, že XM ...
Pro pořádek - já o XM nic nepsal, neboť o něm nic nevím.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 13.10.2008 15:08, RE: C5 nebo něco malého?
Koloss napisał:
Pro pořádek - já o XM nic nepsal, neboť o něm nic nevím.
Pro pořádek, já o XM také nic nepsala
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 13.10.2008 15:37, RE: Koloss(ovi) - nepřeháníte to?
Koloss napisał:
Bozz napsal nesmysl, já ho opravil a vy mě peskujete, že se nebudeme hádat o centimetry. Tedy snažíte se, abych nesmysl nechal projít, tomu říkám mlžení. Vysvětluju vám to už potřetí a slušnost mě již opustila, tak se ptám - jste slepá nebo blbá? Odpovídám si - asi oboje.

Když se vás ten problém vůbec netýká, měla jste tu pravdu nechat být a nemotat se do toho. Tak se obvykle zachová normální člověk, ne tak vy.

Mondeo NEJproblémovější a NEJporuchovější vůz? Vy jste spadla z jahody na hlavu. De...
Bozz napsal že (to bude PŘÍKLAD!): e=mc2 ... což já POCHVÁLILA. Načež VY kritizujete (pouze !!!!!!!!) mne, že chválím, protože to bylo napsáno NE modrou, ale zelenou propiskou (podobně NEdůležitý byl v kontextu příspěvku váš "hněv" na centimetr sem/tam vnějších rozměrů). O TOM celou do diskutujeme!!!
Takže:
1) definici e= ... CHVÁLÍM
2) použité barvy propisky jsem si NEvšimla!
3) na základě vaší iniciativy jsem použité barevné propisky (pravdivě!!!!!) popsala
4) barvu použité propisky jsem pokládala a pokládám za (víceméně) naprosto NEdůležitou
5) barva propisky = centimetr v rozměrech - může a má vliv např. u rozvoru, popř. u zavazadelníku, nebo alespoň VNITŘNÍCH rozměrech; u těch vnějších je to ... důležité asi jako barva karoserie (pojede to lépe se zelenou či modrou na kapotě?)
Z vašeho příspěvku vyplývá, že sám sebe za "normálního" považujete. "Normální" = průměrný (to jste věděl .-)
Slepá nejsem, IQ - jakž takž (to VY ale asi posoudit nemůžete .-), oboje - jistojistě NE, VY = drzý - jistojistě ANO
Jahody si občas dám ráda, ještě jsem z žádné nespadla (jsem sice "drobnější", ale tak velkou jahodu jsem ještě neviděla .-) ... VY jste někdy na hlavu "upadl", že to máte takové "pomotané"?
Já "bubka" myslela, že automobilka Ford TDCi "do propadliště dějin" poslala a na HDi přešla? Vám to zapomněli sděit?
Doporučuji na tabulky GÜV nahlédnout (a až pak blondýnky urážet). JÁ si NEvymýšlím, v prvních letech průměr, cca od 5-6ti let (nemapatuji si přesně, musela bych zase dohledat) se Mondeo na absolutním "chvostu" usadilo - PROČ napadáte ZASE mne? To si myslíte, že jsem si to vymyslela?
Jste chytřejší, než všichni kdo TÜV, J.D.Power, GÜV, ADAC a další dělají? Nezlobte se, to jste ale pitomec (nebo máte ego, že se vám do Mondea nevejde). Omezeně "otrocky" se na jednu statistiku podívat a závěr udělat - to může být "hloupé", ale VŠE - práci stovek profesionálů ze stolu shodit - a SÁM SEBE "NAD" to vše NADřadit - no uznejte ....
Dobrá, k příspěvku Bozze: Souhlas! (to nic nemění na tom, že POUZE do mne jste se pustil, neb v mém příspěvku NIC jiného než SOUHLAS a POCHVALA nalézt NELZE!
Naopak JÁ jsem rozměry "na pravou míru" uvedla!! Když už i VY jste se NE zcela přesně vyjádřil (když už "hnidopich" chcete být .-)
Ohledně Mondea nešlo o statistiku hlučnosti apod. šlo o MEGA test (doslova) v největším evropském auto-moto testovacím časopise - já opět JEN opsala výsledky (že VÁM se nelíbí - za to přeci JÁ nemohu!).
O sedačkách NEvím - JEN jsem opsala velký test, pokud německé zastoupení k testu poslali verzi s horšími sedačkami - PROČ kritizujete mne?
Vaše "opovrhování" německými (vlastně nejen) novináři i statistiky je "okouzlující", člověka s takovými přebytky sebevědomí pohledat ... to si ho s sebou vozíte na přívěsném vozíku, nebo kam se vám vejde?
Mondeo 1993 NEbyl první vůz se sériově montovaným airbagem a ABS - to jste si popletl (mohu dokázat!)
Nuže, "rytíři"? "Míč" je na VAŠí straně hřiště ..

reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 13.10.2008 19:30, RE: Koloss(ovi) - nepřeháníte to?
Kylie napisał:
Bozz napsal že (to bude PŘÍKLAD!): e=mc2 ... což já POCHVÁLILA. Načež VY kritizujete (pouze !!!!!!!!) mne, že chválím, protože to bylo napsáno NE modrou, ale zelenou propiskou (podobně NEdůležitý byl v kontextu příspěvku váš "hněv" na centimetr sem/tam vnějších rozměrů). O TOM celou do diskutujeme!!!
Takže:
1) definici e= ... CHVÁLÍM
2) použité barvy propisky jsem si NEvšimla!
3) na základě vaší iniciativy jsem použité barevné propisky (pravdivě!!!!!) popsala
4) barvu použité propis...
Nehodlám dále nic vysvětlovat, protože je to marný, je to marný, je to marný. Házení hrachu na stěnu je proti tomu vysoce úspěšná činnost.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 13.10.2008 20:42, RE: Koloss(ovi) - nepřeháníte to?
Koloss napisał:
Nehodlám dále nic vysvětlovat, protože je to marný, je to marný, je to marný. Házení hrachu na stěnu je proti tomu vysoce úspěšná činnost.
PROBLÉMEM jest, že NIC nevysvětlujete.
JEN si na "svém" stojíte.
Howgh!
PS: Když já něco řeknu, vysvětlím PROČ, popř. ODKUD ta informace pochází. Jste-li se svým Mondeo spokojen - prima, nezlobí-li vás - bezva! Ale JÁ si ony testy a statistiky NEvymýšlím a do .... přiznejte, že jste mne "napadl" naprosto NEsmyslně, bezdůvodně ...
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 14.10.2008 00:56, RE: Koloss(ovi) - smír?
Koloss napisał:
Mimochodem (jistě si to sám uvědomujete) z kritiky Mondeo jste si vybral jen "něco" .-)
Takže ty ostatní věci asi pravda (a nevyvratitelná) budou, že? NEřekla jsem, že je Mondeo "špatné", trochu shodou okolností jsem "trefila" ten průměr. Jde ale o pohled každého člověka, pokud je vaším "top" kritériem podvozek, skončil ford na druhém místě za bmw - chápu, že jste zvolil mondeo. NEbudeme si ale zastírat některé konkrétní mínusy (to má KAŽDÉ auto - tedy krom Bristol, že - a tam zas trošku "ruší" cena). Přiznejte si, že vás "rozpáslily" ony milimetry v rozměrech Mondeo versus Xantia (ale s tím JÁ opravdu NIC společného nemám). A naprosto klidně se přiznám, že toho omylu/chyby jsem si ani nevšimla (ostatně nikdy jsem ani jedno z těchto aut nevlastnila a popravdě na milimetry si nepamatuji ani rozměry Brumly) - opravdu to NEpovažuji (TAK jsem byla naučena) za důležité!
Jestli chcete RACIONÁLNĚ KONKRÉTNĚ SMYSLUPLNĚ vysvětlit, jestli, popř. CO jsem "zvorala" či "popletla" - je-li to pravda, klidně to uznám (já NEjsem chlapeček .-)
Ale NESMYSLNÉ obviňování za cízí "překlep" - to mne URÁŽÍ!
PS: Chcete-li vážně diskutovat, řekněte které (jestli) auto PŘED vaše mondeo řadíte vy sám (já NEříkám, že C5 je nej- auto na světě - jak mne občas "obviňují", vysvětluji PROČ je pro MNE a MÉ ježdění nejlepší a ŽE je v česku vnímáno až "přehnaně" negativně - což ostatně TAKÉ není můj výmysl a důvodně se domnívám, že je to pravda)
PPS: Jaký to máte přesně ročník? Co třeba tehdejší Legacy (to mám docela ráda), co honda? Co to (vítězné) bmw (320)? Co "koncernově" příbuzná Mazda? Co Rover 75? To je, myslím, docela PODceněné auto. Co třeba Lexus - překvapivě levný. teď stojí jako dražší octavia - od 699.000 - to je (podle mne) absolutní BOMBA! Měla jsem před časem půjčenou Lancii Kappa (poruchovost nevím - možná je pravda, že "žádná sláva") ale auto je to více než zajímavé!
PROSTĚ já se za svůj výrok "průměrné Mondeo" NEstydím a má své nesporné klady (což jsem napsala), ale také konkrétní zápory (což je prostě pravda).
Ještě závěrem, dejte (např.) na sofistikovaný lety "cizelovaný" německý (nekonečně větší než český, v jednom větším německém městě se prodá Mondeí a C5tek atd. možná VÍCE, než v celém česku! - mluvím o nových vozech) trh, a porovnejte si ceny nových vozů - trošičku to také naznačí.
Pěkný den
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 14.10.2008 10:07, RE: Koloss(ovi) - smír?
Kylie napisał:
Mimochodem (jistě si to sám uvědomujete) z kritiky Mondeo jste si vybral jen "něco" .-)
Takže ty ostatní věci asi pravda (a nevyvratitelná) budou, že? NEřekla jsem, že je Mondeo "špatné", trochu shodou okolností jsem "trefila" ten průměr. Jde ale o pohled každého člověka, pokud je vaším "top" kritériem podvozek, skončil ford na druhém místě za bmw - chápu, že jste zvolil mondeo. NEbudeme si ale zastírat některé konkrétní mínusy (to má KAŽDÉ auto - tedy krom Bristol, že - a tam zas trošku...
Co jste zvorala? Vy jste si to nepřečetla? Psal jsem to už třikrát!!! Počtvrté - Bozz napsal nesmysl (Mondeo je menší než Xantia) a já ho opravil (Mondeo I je rozměrově podobné s Xantií). Zvorala jste to, že jste se do toho zamotala a snažila se nesmysl bagatelizovat. Jaký máte zájem na tom, aby tazatel dostal nesprávné informace?

Skvělé německé testy - předvedli nám, jak se testuje Dacia Logan. Jednu pneumatiku vyměnili za rezervu, kde byla místo letní zimní guma, místo litého disku tam byl plechový a pak s tím nedefinovaně divočili na okruhu. A když se to převrátilo, tak to prohlásili za "Losí test", který má ale přesně definované provedení, kterému se ani omylem nepřiblížili. Když byli usvědčeni, museli se omlouvat. Od té doby "renomovaným německým testům" nevěřím a vždy se ptám na podmínky. Nejsem slepá ovce. Takže poslední šance pro TÜV & Co. - měli na všech vozech v testu hlučnosti a brždění stejný model pneumatik od stejného výrobce? Chci jen tu jedinou odpověď, která bude znít Ano nebo Ne a k tomu odkaz na ten test, abych si to přečetl sám. Nechci už žádné dlouhé statě, jen jednoslovnou odpověď a odkaz. Zvládnete to?
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 14.10.2008 12:04, RE: Koloss(ovi) - smír?
Koloss napisał:
Co jste zvorala? Vy jste si to nepřečetla? Psal jsem to už třikrát!!! Počtvrté - Bozz napsal nesmysl (Mondeo je menší než Xantia) a já ho opravil (Mondeo I je rozměrově podobné s Xantií). Zvorala jste to, že jste se do toho zamotala a snažila se nesmysl bagatelizovat. Jaký máte zájem na tom, aby tazatel dostal nesprávné informace?

Skvělé německé testy - předvedli nám, jak se testuje Dacia Logan. Jednu pneumatiku vyměnili za rezervu, kde byla místo letní zimní guma, místo litého disku tam byl pl...
Zkusila jsem to "slušně", to ale evidentně NENí vaše parketa .-)
Přečetla jsem si ještě jednou TO co mi tak vyčítáte, NENí tam absolutně NIC!!! To je POUZE výplod vaší fantazie!!!
NIC NEbagazelizuji!!! - to jen VY jste se nějak "zasekl" a místo autora (této drobné, naprosto NEdůležité "chybičky" to do mne "perete" "šijete" "urážíte" "napadáte" - bůhvíproč. Ohledně mm ve vnějších rozměrech mám pravdu JÁ nikoliv vy! Je mi líto. To NENí žádná bagatelizace! Navíc stále JEN útočíte na MNE! Totálně NEsmyslně! Absolutně odmítáte PODSTATU a už zase děláte absurdní divadlo z té "zelené propisky"! Opravdu HODNĚ "mimo"! Pokud si myslíte, že i centimetr či 2 vnějších rozměrů mají (jakýkoliv) vliv na auto ... (škoda mluvit ..) .. ale vysvětlete to - podle mých znalostí je to ze všeho co autě výše padlo to nej nej nejméně důležité! - NEkritizujte NEurážejte, řekněte PROČ této (barvě karoserie) takovou důležitost přikládáte. Zvládnete to?
NIC jsme NEzvorala, VY jste jen naprosto omezeně agresivní (to jste takový "slaboch" že si to neumíte dohledat - že mne neustále NAPROSTO LŽIVĚ obviňujete?) I když s tím evidentně problém máte, já nic takového nenapsala, s tím prostě NIC nenaděláte, každý si to zpětně dohledat může, že .-)
Je vidět, že ani pořádně nečtete co píši, takže OPAKOVANĚ sděluji, že ona hlučnost atd. to NEbyl TÜV. Šlo o srovnání vozů v největším evropském auto-testovacím magazínu, jehož se zúčastnilo 11 vozů střední třídy. Mondeo v některých disciplínách dopadlo ne dobře (sedačky, světlomety), v některých velmi dobře (podvozek, řízení), celkově skončilo na (myslím, že docela ODPOVÍDAJÍCÍM) 5tém místě - tedy průměr - mám-li totálně přesná být, mírný NADprůměr, což opravdu realitě odpovídá (ford NEdělá vozy nějaké "prémiové" kategorie - těšiti vás může, že poslední verzi mondea např. britská redakce Autocar řadí na samý vrchol kategorie .-)
PS: Nezapomínejte, že Mondeo je v německu "domácí" takže porotci se k němu spíše NEbuou chovat jako k francouzskorumunskému Logan! A ty pneu byly Michelin Pilot Primacy - ty samé jsou na C5 (nejsou špatné, řekla bych)
PPS: Jednoslovné odpovědi mi moc nejdou, ale zkuste si třeba někdy otevřít nějakou knížku - TAM je teprve písmenek

Ještě jsem se zapomněla zeptat, co ty světlomety, TY by mně osobně vadily asi nejvíce (nebo to je "pocitově" ok?)
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 14.10.2008 12:33, RE: Koloss(ovi) - smír?
Kylie napisał:
Zkusila jsem to "slušně", to ale evidentně NENí vaše parketa .-)
Přečetla jsem si ještě jednou TO co mi tak vyčítáte, NENí tam absolutně NIC!!! To je POUZE výplod vaší fantazie!!!
NIC NEbagazelizuji!!! - to jen VY jste se nějak "zasekl" a místo autora (této drobné, naprosto NEdůležité "chybičky" to do mne "perete" "šijete" "urážíte" "napadáte" - bůhvíproč. Ohledně mm ve vnějších rozměrech mám pravdu JÁ nikoliv vy! Je mi líto. To NENí žádná bagatelizace! Navíc stále JEN útočíte na MNE! To...
Takže jednoduchá otázka - žádná odpověď. Znovu se ptám - jaké pneumatiky byly na testovaných autech? Kde je odkaz na ten test?

Napsal jsem TÜV & Co., průměrně inteligentnímu člověku dojde, že jsem myslel nejen TÜV, ale i ADAC, Auto, motor und sport, ... . U zkratek mám také vypisovat celé názvy jako třeba místo STK Stanice technické kontroly?

Vaše slova "nebudeme rozpitvávat centimetry" si mám vyložit jak? Že mám tazatele nechat při tom, že Mondeo je menší než Xantia, když to není pravda?

Co se týče světlometů, mám xenony, jsem spokojen.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 14.10.2008 13:51, RE: Koloss(ovi) - smír?
Koloss napisał:
Takže jednoduchá otázka - žádná odpověď. Znovu se ptám - jaké pneumatiky byly na testovaných autech? Kde je odkaz na ten test?

Napsal jsem TÜV & Co., průměrně inteligentnímu člověku dojde, že jsem myslel nejen TÜV, ale i ADAC, Auto, motor und sport, ... . U zkratek mám také vypisovat celé názvy jako třeba místo STK Stanice technické kontroly?

Vaše slova "nebudeme rozpitvávat centimetry" si mám vyložit jak? Že mám tazatele nechat při tom, že Mondeo je menší než Xantia, když to není pravda?

Co ...
Nu, o nabízený "smír" evidentně zájem NEmáte .-)
Na otázku jsem odpověděla. Na každém autě je při testu pneumatika, kterou dává výrobce - konkrétně v případě Mondeo šlo o Michelin Pilot Primacy (což jsou docela slušné pneu, řekla bych)
Pokud chcete vypsat všechny pneu - najděte si ten test sám ... "dostatek" podkladů jsem dodala (byl to JEDINÝ test tohoto rozsahu v německu dělaný .-)
Nu, abych se k vám nechovala tak jak vy vůči mně - Auto moto und sport
Tak je načase se přiznat. NEjsem průměrně inteligentní - je mi líto. Do jedné "hromádky" dát TÜV a GÜV a ADAC - to bych (možná .-) pochopila, že do téže "skupiny" zařadit i časopisy jako Autocar, Quattroruote či Auto Moto und Sport - to už můj mozeček "pobrat" nezvládl ..
Máte-li potřebu tazateli rozdíl v centimetrech a milimetrech vnějších rozdílů sdělit - selbstverständlich! Ale prosím NEzatahovat do toho mne! NEnapsala jsem to (ano, klidně přiznávám, že jsem to přehlédla, někdo to napsal a já tomu NEvěnovala nijakou pozornost - pochválila jsem ho za něco ZCELA JINÉHO! - to ale moc dobře víte) a navíc mi to opravdu příjde ze všech "dat" (od spotřeby, přes pneu, po brzdnou dráhu a ....já nevím co) to poslední v "důležitosti" (tedy před barvou karoserie asi, tu bych zařadila ještě "za" v pořadí důležitosti) - NEžertuji! Tohle myslím NAPROSTO seriózně a "vážně"!
Jak jsem již řekla, ohledně mm a cm (když "už") za důležitější považuji, rozvor, rozchod, zavazadelník/nádrž, vnitřní rozměry - snad spíše šířku než délku atd. (je mi líto, ty vnější opravdu ne) ... Octavia je delší než Focus - je lepší? (podle mne NE). Fabia je delší než Fiesta - je lepší? (podle mne NE).. s těmi rozměry jsem to teď "střelila" od oka, ale myslím že to tak opravdu je..
Také mám (bi)xenonony a jsem spokojena, nicméně u testu není "jen" popis, ale i graf "svitivosti" světlometů a dopadlo to jak to dopadlo (přiznám, že z hlavy si nepamatuji, zda verze v testu měla xenon či ne)
PS: Nevím jak je to z hlavy u Mondeo, citroën bez výjjimky na všech vozech od C1 z kolína po C-Crosser z Japonska Michelin používá - na TĚCH jsou vozy testovány - pro TY
je vůz "nastaven". Do testů jde vždy vůz na "orig" pneu (v česku vám novinářké auto v létě klidně na zimních pneu půjčí - to NENí výmysl - ostatně snad jsem o tom zmínku četla i na těchto stránkách). U těch "velkých" testů si výrobce pečlivě podmínky a "podvody" při testech hlídá, popř. k "přezkoušení" novináře donutí (viz nedávný "spor" Golf R32 versus bmw 130i).
Pěkný den (nezkusíme to ještě jednou s tím "smír"
PS: Jaké auto by jste (čistě teoreticky) před Mondeo zařadil - já pár (ne špatný) výše zmínila ..
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 14.10.2008 14:47, RE: Koloss(ovi) - smír?
Kylie napisał:
Nu, o nabízený "smír" evidentně zájem NEmáte .-)
Na otázku jsem odpověděla. Na každém autě je při testu pneumatika, kterou dává výrobce - konkrétně v případě Mondeo šlo o Michelin Pilot Primacy (což jsou docela slušné pneu, řekla bych)
Pokud chcete vypsat všechny pneu - najděte si ten test sám ... "dostatek" podkladů jsem dodala (byl to JEDINÝ test tohoto rozsahu v německu dělaný .-)
Nu, abych se k vám nechovala tak jak vy vůči mně - Auto moto und sport
Tak je načase se přiznat. NEjsem průměr...
Takže až napodruhé jsem se dozvěděl, že na každém voze byly pneumatiky, jaké dodává výrobce, poprvé jste napsala jen to, co bylo na Mondeu a o ostatních nic. Takže test nemá vypovídací hodnotu o voze co se týče brzného účinku a výsledky hlučnosti jsou tímto nedostatkem také zkresleny. Opět test ve stylu Logan a losí test. Zkopírovat link vám dělá potíže, hledat to nemám čas, ale našel jsem si, jak dopadly ony Michelin Pilot Primacy. Takže

ADAC 2007 - nejlepší z těch, které se nedostaly do nejvyšší skupiny
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/205_55_R16V/default.asp?TL=2#
Autobild 2007 - originál jsem nenašel - deváté z dvanácti
http://www.az-pneu.cz/index.php?goto=testy_pneu&idtesty_nazvy=55

Všichni se shodují - slušná za sucha, mizerná za mokra. Hlučnost normální. Brzdný účinek - slabší průměr. Co se týče testu brždění na nestejném povrchu, tak tady je výsledek podle mě rovněž důsledkem nevyváženosti vlastností pneumatiky.

Shrnu to - pokud někdo chce udělat seriózní test, musí tomu věnovat nějakou práci, což se pánové z renomovaných německých časopisů zjevně nenamáhali. Výsledky testu jsou tím zasaženy a je potřeba to brát velmi s rezervou.

Do tahanice o centimetry jste se zatáhla sama a následně do toho zamotala hromadu dalších věcí, kterýma se pak musím prohrabávat. Co se týče informací, kterých máte jistě mnoho, máte problém, že se nad nimi nezamýšlíte a jejich vypovídací hodnotu vlastně neznáte.

Smír nabízíte, když vám teče do bot a teprve na opakovaný přímý dotaz jste přiznala, že testy nebyly provedeny pro jednotlivé vozy za pokud možno shodných podmínek. Následně vyzdvihujete horší výsledky ve vybraných disciplínách, které byly právě ovlivněny nestejnými podmínkami v testu.

Nemám rád hádky, ale stejně tak nemám rád, když někdo chrlí obrovská kvanta informací bez vazby na původní problém a při pokusu o řešení detailu kličkuje k dalším a dalším podružným záležitostem. To přesně provádíte - místo stručné odpovědi a jednoho odkazu napíšete dlouhý odstavec a odkaz mě necháte hledat. Diskuze je od toho, aby něco vyřešila a ne aby se člověk vykecával půl dne.
reagować
  1 ... 9 10 11 ... 18

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.