cytat:
reakce na: Sieg, 09.12.2019 12:37 (Zdravím,vybírám kombi s rozpoč ...)
Ahoj, Focus 1.6 Ti-VCT toho vydrží hodně, ale zvukový komfort na palubě je do 130, spíše 120km/h. Pak se zvedá hodně také spotřeba. Jestli jezdíš častěji dálnice, je to na diesel a nejodolnější je 2.0 TDCi, teda u Fordu. Tento motor je také tichší na dálnici, při tempu 130+.
Pokud Tě láká "malorážka" v dieslu, tak pan Vaculík doporučuje raději novější 1.5 TDCi, vysvětluje to konstrukčními vlastnostmi. Za mě ale jestli jezdíš v Německu nad 130, chce to dvoulitr, ať vůz neutaháš
Na hodně dlouhé a rychlé přesuny bych dokonce zvážil Mondeo 2.0 TDCi, protože je tam znát větší jistota podvozku, brzd a sedadla jsou také o třídu výš. Spotřeba v klidném tempu 130 je tak 6,5l, ale záleži dokonce i na kvalitě nafty a jak se o vůz staráš obecně(dávál bych i aditivum, stačí bohatě český VIF).
Jako alternativu lze doporučit Hondu Civic 1.6 i-Dec, který i podle pana Vaculíka je v současně asi nejlepší diesel s menším objemem. Má jej tchán v CRV a prostě jezdí a jezdí
Ale 180km/h jsem s ním nikdy nejel tak nevím jak funguje v tak velké zátěži.
Jinak extrémní výdrž má Honda Civic 1.8 VTEC a Accord 2.0 VTEC. Ohledně Accordu mám informace z první ruky, protože kamarád je používá v konzultantské firmě. Accord 2.0 VTEC s přehledem najezdí 350 tis.km s automatem!!! a ještě si jej zaměstnanci koupí domů pro manželku. Je to mimo rámec evropských a amerických ben. aut. Mě akorát Accord nepřípadá tak tichý při 150km/h jako napřiklad Passat nebo Mondeo ve dvoulitru dieslu. Takže něco za něco holt