Pepe napisał:
Tak tady je každá drahá rada dobrá. Možná bude lepší vůz novější, který byl neustále v "zápřahu", někdo bude argumentovat tím, že nejlepší léta benz. motoru jsou mezi 20 - 80 tisíci km a bylo by dobré je zažít. Na druhou stranu - čím déle se ten který model vyrábí, přicházejí různá drobná zlepšení a odstraňování "dětských nemocí". Takže to asi zůstane fakt jenom na Vás. Šťastnou ruku.
Asi to záleží kus od kusu a taky přímo na kupci. Pokud je puntičkář (jako já), doporučil bych mu méně jetý automobil. Když jsem před 2 roky kupoval svoje punto '97, mělo najeto jen 24 tkm, koupeno v CZ, 1. majitel, serviska, nebourané. Bral jsem ho poté, co jsem byl docela spokojen se svým prvním autem (uno '87) a i s ohledem na to, že si v roce 2001 můj otec koupil punto '95. A právě pokud srovnám tato 2 auta (moje a jeho punto), tak rodíl 2 roky není moc, ovšem těch cca 80 tkm šlo sakra poznat, i když byl i otcův vůz koupený v CZ a se serviskou. Bylo potřeba udělat některé servisní kroky v rámci údržby po 100 tkm, ale také interiér už byl sem tam škrábnutý apod. Takže pokud kupujícímu nevadí nějaká ta koruna na provozní investici a větší opotřebení vozu jako takového, asi má opravdu lepší koupit auto novější. Já osobně bych volil vůz více vzhledově zachovalý, tedy pravděpodobně ten méně jetý, ale jak jsem řekl na začátku, je to kus od kusu.