Wtorek 15.01.2013 10:23,
Doporučíte Ford Focus II 1.8 nebo 2.0 Duratec?
Dobrý den,
Výhledově uvažuji o koupi Fordu Focus II combi s benzínovým motorem, rok výroby cca 2006-2010. Již několik let jsem spokojeným uživatelem Opelu Astra G Caravan1.6.16V, který jsem si nechal přestavět na LPG - nepatřím mezi zaryté spořílky měřící spotřebu na setiny litru, ale nerad platím za palivo víc než musím. Ročně najezdím cca 25tkm, polovina po dálnici. Na Astře se mi líbí nízká spotřeba, trochu mi vadí lenost motoru v nízkých otáčkách.
Ve všech článcích doporučujete jako ideální benzínovou volbu pro Focus 1.6 74KW, mě by spíše zajímaly motory Duratec 1.8 a 2.0, předpokládám, že by nemusely být tak líné v nižších otáčkách. Vůz bych buďto zakoupil již přestavěný na LPG nebo bych ho nechal přestavět.
Zajímaly by mě následující věci:
1, Spotřeba (jezdím klidně, rád bych ale měl trochu výkonu v rezervě pro předjíždění, když spěchám apod). S Astrou jezdím do 7L benzínu nebo cca 8l plynu.
2, Spolehlivost a provozní náklady (někde jsem četl, že motory pocházejí od Mazdy. Je to pravda?)
3, V inzerátech se objevují vozy s originální přestavbou na LPG od Fordu. Máte s nimi nějakou zkušenost?
Děkuji
Michal
reagować