0
powrót

diskuze k tématu: Auto kolem 150tis, 10tis km/rok, combi

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla
Jimm22
ilość wystąpień10
data registracji10.02.2017
Wtorek 14.02.2017 21:33, Auto kolem 150tis, 10tis km/rok, combi
Dobrý den,
rád bych pořídil rodinné auto kolem 150tis, určitě kombík, palivo benzín nejlépe s LPG.
Auto nebudu mít garážované, takže něco co nerezne a bude spolehlivé. Roční nájezd kolem 10tis km.

Už týden si tu čtu názory na všechny možný ojetiny a skoro všichni tu chválí Ford Focus II, kterej mám teda ve výběru. Jsou ještě nějaké další typy, co třeba Kia Ceed?
Nechci oktávii, přijdou mi docela drahé.

díky Jimm
reagować
BobanHTP
ilość wystąpień2404
data registracji19.08.2015
Środa 15.02.2017 12:50, Golf kombi
Ahoj, Focus je opravdu podařené auto, mezi jeho hlavní konkurenty vždy patřil VW Golf, ve tvém případě VW Golf V kombi s fajnovým motorem 1.6 MPI.
Kia Ceed má jeden nešvar a to je nedostatek náhraních dílů z druhovýroby, ty originál jsou nesmyslně předražené, mnohem více, než u VW nebo Fordu.
Pak u Ceedu opravdu počítej s tvrdším podvozkem a umělým řízením, sám s tím mám zkušnosti, že po přesednutí ze Ceedu I gen do Focusu nebo Golfu je to vyloženě jak přejít s desky na madračku
reagować
Jimm22
ilość wystąpień10
Środa 15.02.2017 16:05, ford focus
díky za reakci, jelikož to bude auto staré tak 7-8 let za ty peníze asi lepší neseženu, tak Kia škrtám, počítám s tím, že nějakou opravu to určitě chtít bude. Dnes jsem prošel jeden bazar a docela zklamání, co ford, to nafťák a 200tis na tachecu.
Má smysl u toho fordu uvažovat nad LPG? Někdo tu psal o podpalování ventilů a výdrž bomby je taky 10let, takže by mě do 3 let čekala výměna a to nemám vůbec představu co obnáší.
reagować
Tommm
ilość wystąpień79
data registracji14.09.2015
Środa 15.02.2017 17:38, RE: ford focus
Jimm22 napisał:
díky za reakci, jelikož to bude auto staré tak 7-8 let za ty peníze asi lepší neseženu, tak Kia škrtám, počítám s tím, že nějakou opravu to určitě chtít bude. Dnes jsem prošel jeden bazar a docela zklamání, co ford, to nafťák a 200tis na tachecu. Má smysl u toho fordu uvažovat nad LPG? Někdo tu psal o podpalování ventilů a výdrž bomby je taky 10let, takže by mě do 3 let čekala výměna a to nemám vůbec představu co obnáší.

Na 10k km /rok nema smysl resit LPG.
reagować
BobanHTP
ilość wystąpień2404
Cztwartek 16.02.2017 09:02, RE: ford focus
Jimm22 napisał:
díky za reakci, jelikož to bude auto staré tak 7-8 let za ty peníze asi lepší neseženu, tak Kia škrtám, počítám s tím, že nějakou opravu to určitě chtít bude. Dnes jsem prošel jeden bazar a docela zklamání, co ford, to nafťák a 200tis na tachecu. Má smysl u toho fordu uvažovat nad LPG? Někdo tu psal o podpalování ventilů a výdrž bomby je taky 10let, takže by mě do 3 let čekala výměna a to nemám vůbec představu co obnáší.

Ahoj, s tvým nájezdem nemá LPG smysl, nevyplatí se. Počítej, že to není systém bez údržby, mám v práci kolegy, co mají LPG na Focusech nebo Meganech, ale občas něco vymění, ať už jakýsi ventil, nebo dokonce řídící jednotku a nebo doslouží nádrž. Pak je tu každoroční revize za 300kč, také leze na nervy. Kvalitní systém LPG stojí tak nad 25000kč, to je hodně benzínu..
Já jezdím na okreskách s Focusem 1.6 do 6l, na dálnici 7l, když se ovládám, tohle jsou krásné hodnoty a navíc ani po 7 letech a a 140tis.km jsem nic nemusel opravovat
Pokud by ti šlo jen o spotřebu, tak obyčejný Golf 1.4 16v je na tom ještě lépe a na běžné ježdění stačí. Na okreskách se dá trvale jezdit pod 6l a na dálnici pod 7l. Opět motor je to spolehlivý...
Golf má jednu velkou výhodu = je lépe odhlučněný než Focus, to si raději vyzkoušej a projeď....
Jinak podívej se i na stránky dealerů Fordu a VW - občas tam mají bazarovku s plnou historií a v pěkném stavu.
reagować
MaxSand
ilość wystąpień19
data registracji02.02.2017
Cztwartek 16.02.2017 09:29, ford LPG
Mám LPG ve Focusu 1.6 85kw, najeto cca 70 tis. km na plynu (188 tis. celkem) a pohoda. Zatím jsem jen měnil palivové čerpadlo. Těžko říct, jestli za to mohl plyn nebo ne. Jinak ventily, tlaky ve válcích, všechno zatím drží. U Forda bacha na 1.8 benal. Pokud to není bifuel s tvrzenými ventily, tak na LPG je totálně nevhodné. Ono prý u něj docházi k podpalování i na benzín.
reagować
Valnoha
ilość wystąpień322
data registracji03.01.2011
Cztwartek 16.02.2017 12:41, RE: ford focus
BobanHTP napisał:
Jimm22 napisał:
Ahoj, s tvým nájezdem nemá LPG smysl, nevyplatí se. Počítej, že to není systém bez údržby, mám v práci kolegy, co mají LPG na Focusech nebo Meganech, ale občas něco vymění, ať už jakýsi ventil, nebo dokonce řídící jednotku a nebo doslouží nádrž. Pak je tu každoroční revize za 300kč, také leze na nervy. Kvalitní systém LPG stojí tak nad 25000kč, to je hodně benzínu..Já jezdím na okreskách s Focusem 1.6 do 6l, na dálnici 7l, když se ovládám, tohle jsou krásné hodnoty a navíc ani po 7 letech a a 140tis.km jsem nic nemusel opravovat Pokud by ti šlo jen o spotřebu, tak obyčejný Golf 1.4 16v je na tom ještě lépe a na běžné ježdění stačí. Na okreskách se dá trvale jezdit pod 6l a na dálnici pod 7l. Opět motor je to spolehlivý...Golf má jednu velkou výhodu = je lépe odhlučněný než Focus, to si raději vyzkoušej a projeď....Jinak podívej se i na stránky dealerů Fordu a VW - občas tam mají bazarovku s plnou historií a v pěkném stavu.

Vzhledem k tomu že v dotazu stojí že auto nebude garážované, tak bych Golfa zavrhl. Kouknul bych ještě na Astru, kde je celkem široká nabídka s benzínovými motory
reagować
Valnoha
ilość wystąpień322
data registracji03.01.2011
Cztwartek 16.02.2017 12:43, RE: ford LPG
MaxSand napisał:
Mám LPG ve Focusu 1.6 85kw, najeto cca 70 tis. km na plynu (188 tis. celkem) a pohoda. Zatím jsem jen měnil palivové čerpadlo. Těžko říct, jestli za to mohl plyn nebo ne. Jinak ventily, tlaky ve válcích, všechno zatím drží. U Forda bacha na 1.8 benal. Pokud to není bifuel s tvrzenými ventily, tak na LPG je totálně nevhodné. Ono prý u něj docházi k podpalování i na benzín.

není to tak dávno co si tu psal že je to auto skoro po smrti?
reagować
Jimm22
ilość wystąpień10
Cztwartek 16.02.2017 21:43, koroze
Tak jsem doufal že Ford Focus je na tom protikorozně dobře.
No ještě že mám na výběr auta dost času, nebude to asi jednoduchý příběh :)

Tak priority asi takhle:
- spolehlivý motor s minimálními naklady na údržbu a normální cenou náhradních dílů
- benzin (popřípadě LPG), dálnice jedu max 1x za rok, většinou okresky
- combi, nebo něco s velkým kufrem na kola, kočárek, ...
- dobrá antikoroze, garáž sice mám, ale tam je spousta jiných krámů a auto už se nevejde
- kolem 150tis, max 200tis i s prvními náklady v servisu

Jinak bazary jsou plný Fabií, a za 150tis by šla pořídit z roku 2013, co vy na to?

díky
Jimm
reagować
BobanHTP
ilość wystąpień2404
Piątek 17.02.2017 08:16, RE: koroze
Jimm22 napisał:
Tak jsem doufal že Ford Focus je na tom protikorozně dobře. No ještě že mám na výběr auta dost času, nebude to asi jednoduchý příběh :)Tak priority asi takhle: - spolehlivý motor s minimálními naklady na údržbu a normální cenou náhradních dílů- benzin (popřípadě LPG), dálnice jedu max 1x za rok, většinou okresky- combi, nebo něco s velkým kufrem na kola, kočárek, ...- dobrá antikoroze, garáž sice mám, ale tam je spousta jiných krámů a auto už se nevejde- kolem 150tis, max 200tis i s prvními náklady v servisuJinak bazary jsou plný Fabií, a za 150tis by šla pořídit z roku 2013, co vy na to?díkyJimm

Ahoj Ford Focus je na tom dobře s antikorozní ochranou po faceliftu(myslím 2008 a výše, má to již jiné přední světla), ten také mám r.v. 2009, auto je bez koroze v ježdění v horách.
Fábie II je auto, které budeš chtít za rok prodat, jednak je opravdu ohyzdné a nesmyslně úzké a pak s tak mizernou výbavou, která se hodí do roku 2005 ne 2016 , často jen 4xairbag, ABS a mech klima, promiň ale tohle je veterán. Focus budeš mít s 6xairbag, ESP, ASR, EDS, často autom, klimou, multiprvkovou zadní nápravdou a o 14cm širší!!!
Raději Golf V než Fábie II, měl jsem jí 7 let, opravdu to za to nestojí - jen namátkou, po 100tis.km jsem měnil oba tl. výfuku, v přední nápravě čep, něco vrzalo v palubce, kamarádovi se přecviknul kabel vedoucí do předních dveří atd...
reagować

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu

podobne samochody w ofercie:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.