ptacnicek napisał:
Dobrý den,chtěl bych si pořídit auto na denní dojíždění do práce. 15km tam + zpět. K tomu občasné výlety. Auto nemusí být kdo ví jak velké, ale i to mi nevadí. Z toho co jsem se dočetl jsem začal uvažovat o dvojkovém focusu 1,6 16V nebo fabkou 1,4MPI. V autech se nevyznám tak budu rád za každou radu, každý nový tip. Chtěl bych se vlézt do 8000.Díky
Dobrý den,
dovjkový Focus je o třídu lepší než Fábie I a to opravdu ve všem - je větší, bezpečnější, má lepší výbavu, díly vydrží mnohem více, o dvě třídy lepší brzdy atd atd. Problém bude sehnat něco zachovalého za 80tis.kč. Jinak ale jde o velmi spolehlivý vůz deklasující Fábie a nejen je
Pokud nejste náročný řidič, můžete sáhnout i po obsahu 1.4 Duratec = na běžné ježdění po okreskách stačí, spolehlivost je stejně dobrá jako u 1.6 Duratec.
Nebál bych se vůbec vzít Renault Megane II 1.4/1.6 2008+, tohle měla dlouho moje kolegyně a vůz je nejenom spolehlivý, ale komfortní a lépe vybavený než Fábie I. Prakticky jde opět o třídu výše postavený vůz, než je Fábie. Nejde jen o výbavu, ale i lepší bezpečnost, robustnější podvozek, či silné brzdy. Samotnou kapitolou jsou sedačky, ty v Meganu i Focusu deklasují Fábii zcela.
Fábie I nepatří zase k takovým držákům jak vypadá, motor 1.4 MPI je sice spolehlivý, ale musíte počítat, že ostatní díly už tak spolehlivé a robustní nejsou, počínaje podvozkem, konče servem a klimatizací. Výbavy bývaji opravdu tristní a tak zkusil bych pohledat ten Focus, Megane nebo i něco ve velikosti jako je Fábie tj.
- Fiat Punto Grande 1.2/1.4 2007+
- Renault Clio 1.2 2007+ , je i kombík
- Peugeot 207 1.4 2007+, opět je i kombík