Środa 28.10.2015 17:38,
Výběr následníka mého Mondea
Dobrý den,
nyní vlastním Ford Mondeo kombi 2004, 2l benzín předělaný na plyn s automatickou převodovkou. Jezdím z 90% po městě a přilehlých vesnicích, když jedu dál mimo město tak plně naložený na dovolenou, tak tak to mondeo stačí. Taky jsem rád za vnitřní prostor, protože často jezdíme ve čtyřech, já a manželka vepředu, děti v sedačkách vzadu. Mondeo jsem potřeboval, protože měřím 2 metry a děti za mnou potřebují prostor, protože ještě neohnou nohy přes sedák dolů, ale trčí jim šikmo dopředu. Nyní potřebuji náhradu, protože se pomalu začíná ozývat převodovka a motor mi zničil plyn. Od léta mám spotřebu oleje 1l na měsíc. Najedu zhruba 20.000 km ročně. Plyn už v autě nechci a na provoz benzínového auta s automatem nemám peníze. Moje mondeo jezdí za 13l/100km. Potřebuji něco provozně levného, jednoduchého a spolehlivého, co by bylo alespoň trochu velké. Jízdní vlastnosti a dynamiku ve městě neocením. Stačí mi když projedu D1 konstantní rychlostí bez podřazování. Přemýšlím o kratším autě, které by bylo vyšší. Něco jako C-MAX. Taky se mi dobře jezdí v Citroenu Berlingo, kde je místa královsky, ale nevím jak je spolehlivý. Cenu si mohu dovolit max 180.000 Kč. S rezervou na prvotní servis počítám.
Poraďte prosím své tipy, budu se snažit do diskuze co nejvíce zapojit.
Předem děkuju, Kačud
reagować