Franta.Jetel napisał:
HOrší recenzy jsem tu snad ještě nečetl. Člověče, chápu Vaše nadšení pro C-max, je to dobré auto, ve své kategorii ho považuji za nejlepší, ale jako každé auto i toto má své chyby a na ty by měla recenze upozornit. Předně motor 1,8 TDCI je nejhorší možnou volbou pro C max! Ideál je 2,0 TDCi 100kW anebo slebší 1,6 TDCI 80kW. 1,8 má dost úzké spektrum použitelných otáček, s kulturou chodu to taky nevyhrává, spotřebu má jak 2,0 ale výkon na úrovní oné 1,6 80kW...
Mně osobně v C maxu vadí trochu sed...
Mám 1,8 TDCi a oproti 1,6 TDCi 80 kW, kterou jsem měl na vyzkoušení, je auto mnohem živější a má výraznou výkonovou špičku, což ta 1,6 neměla. Vím, kdy zabere a kdy musím přeřadit. S oblibou se rozjíždí s protáčejícími koly a to i na dvojku.
Pravda, nesmí se zapomínat alespoň občas přeřadit. A tou dvoustovkou jsem ale taky ještě nejel.
Větší problém je váha motoru a tím mnohem výraznější nedotáčivost. A taky pomalé zahřívání - to jsem řešil přídavným předehřevem motoru.
Výhoda težkého motoru ale zase je, že s dobrými zimními pneumatikami na sněhu nepotřebujete řetězy.
Jinak ale souhlasím