0
powrót

diskuze k tématu: Opel Zafira vs. Fiat Croma - kterého z nich koupit?

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, automobilky, německá vozidla, italská vozidla, typ vozidla, osobní
mirleon
ilość wystąpień2
data registracji22.10.2011
Cztwartek 05.12.2013 19:24, Opel Zafira vs. Fiat Croma - kterého z nich koupit?
Dobrý den potřeboval bych poradit. Chci si pořídit vůz a rozhoduji se mezi dvěma: Fiat Croma 1-9 jtd 110kw nafta, od roku výroby 2006 a ten druhý kandidát je Opel Zafira 1-9 CDTI, 88kw 7 místní - nafta. Fiat se mně líbí vzhledově, výbavou a motor 110 kw asi malinko více, ale ani Opel není ošklivý a ve variantě 7 míst se mi líbí – považuji to za aspekt, který by mohl rozhodnout. Někdy člověku právě to šesté sedmé místo chybí a mám dojem, že i výška kufru je vyšší – třeba kdybych v budoucnu musel stěhovat ledničku :) Rád bych od vás slyšel názor, které auto byste zvolili Vy – spolehlivost, spotřeba, cena provozu, spolehlivost agregátů, pohodlí atd.? Ročně najedu tak cca 40 000km, takže nafta je pro mě jednoznačná – asi :).Předem Vám děkuji za vyčerpávající informace
reagować
skreat
ilość wystąpień4
data registracji16.02.2012
Sobota 07.12.2013 20:54, rypanec
ja se teda omlouvam, ale v teto casti
"Někdy člověku právě to šesté sedmé místo chybí a mám dojem, že i výška kufru je vyšší – třeba kdybych v budoucnu musel stěhovat ledničku "
se vyskytuje tolik "coby-kdyby" az je to nezdrave ... co kdybych nekdy potreboval predjet Veyrona, tak to asi potrebuju auto co ma aspon 1500kobyl , ALE! co kdybych v nem musel stehovat i lednicku ... takze potrebuju dodavku co ma 1500hp ... atd.

hlavne bych se zameril na to k cemu bude auto vyuzivano 95% casu a zdrzel se konspiracnich teorii
reagować
pepee
ilość wystąpień2
data registracji05.08.2007
Niedziela 08.12.2013 07:04, Opel Zafira vs. Fiat Croma - kterého z nich koupit?
Každý při výběru auta řeší podobné dilema... Nutno podotknout, že oba vozy jsou různých tříd.
Fiat Croma je kombi střední třídy, konkurenti např.: Ford Mondeo, VW Passat, Opel Vectra/Insignia, Alfa Romeo 159, ...
Opel Zafira je MPV "menší velikosti", konkurenti např.: Citroën C4 Picasso, Renault Scénic, Ford C-Max, ...
Jak do Cromy, tak i do Zafiry se dávaly v podstatě stejné dieslové agregáty o objemu 1,9 litru (JTD/CDTi). Slabší verze s 88 kW je o něco málo jednodušší, s čím se snoubí nižší provozní náklady ve formě mimořádného servisu. U 110 kW byl tuším před r.v. 2006 problém se swirl klapkami, které bylo nutno vyměnit s celým sáním za cca 7000 Kč. Osobně bych se ale nijak zvlášť ani jednoho motoru nebál, ale počítal bych principielně s klasickou slabinou dieslů jako je turbo, vstřiky, dieslové čerpadlo, váha vzduchu, atp. a nechal si stranou desítky tisíc na servis.

Na denní ježdění po dálnici bych spíš zvolil Cromu pro komfortní jízdu a směrovou stabilitu, pokud bych řešil ještě stádo vlastních dětí a pohodlné nastupování důchodců do vozu, sáhnul bych nejspíš po Zafiře.

Vždycky platí, že je nutné se svézt s různymi typy vozů (nejlépe v rámci třídy)... auto, které dobře vypadá se totiž nemusí dobře řídit.
reagować
smazaný uživatel
ilość wystąpień
data registracji
Cztwartek 05.06.2014 17:14, re:
Dobrý den. Fiat Croma s Vámi vybraným motorem nabídne oproti Opelu Zafira lepší dynamiku a pohodlí. Zafira zase boduje velkým vnitřním prostorem a již zmíněnou možností koupit sedmimístnou verzi. Pohonné jednotky obou vozů jsou spolehlivé (devatenáctistovka opelu o něco více), spotřeba bude u obou aut rovněž podobná, náhradní díly budou levnější na Zafiru. Kvůli požadavku na převoz rozměrnějších nákladů bych Vám doporučil právě zafiru.
reagować

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu

podobne samochody w ofercie:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.