Ahoj TIPáci, jsme mladá začínající rodina , takže peníze na vyšší segment nejsou a asi ani už nebudou
Můj golf IV 1.6 SR slaví už 20 narozeniny a tak potřebuju hlavně bezpečné kombi v benzínu, závodit nepotřebuju, moc toho nenajezdim a rad bych nějakou atmosféru 1,6 / 1.4. Už hledám nějakou dobu takže tipy mám, ale nedokážu se rozhodnout, když poradíte budu rád, hlavně vlastníci, mechanici... Brblalům bych se chtěl vyhnout
TIPY
1) Fiat Tipo 1.4 bez turba - líbí se mi design interiéru i exteriéru, jen nemám ve fiat moc důvěru a ten servis,drahý a moc jich není
2) Ford Focus III 1.6 - ten vnitřek bych asi přežil, přijdou mi bytelné, bezpečné a ovladatelnost diky podvozku bude asi nejlepší....Spolehlivost?
3) Kia ceed sw 1.4 Cvvt - tohle je můj favorit, vyšla FL verze,tak jdou trochu dolu,
dále jednoduchý základní motor,za ty peníze slušná výbava, líbivý design, záruka 7 let, sklopné zadní sedačky do roviny na občasné přespání, (rád utíkám do přírody) jen netuším co servisy,nečetl sem na ně zrovna chválu
4) Hyundai i30 - skoro totožné jak ceed jen to vyrábí Češi no,jinak v tom rozdíl nevidim 5) Škoda rapid, Peugeot - nechci
Budu rád za jakékoliv rady, zkušenosti návrhy..
Děkuji za názor